Ny permanent energi- og renoveringsudstilling

Foto: Per Witt
Nye tagløsninger og intelligente vinduer fra Velux er blot et par eksempler på, hvad tømrermestrene Kenneth og Brian Henriksen samt Rasmus Christensen kan fortælle om på Pribo-Husets udstillingen på Merkurvej 7.
Nye tagløsninger og intelligente vinduer fra Velux er blot et par eksempler på, hvad tømrermestrene Kenneth og Brian Henriksen samt Rasmus Christensen kan fortælle om på Pribo-Husets udstillingen på Merkurvej 7.

Næstved // Det er ikke en udstilling der slutter efter få dage men forhåbentlig en permanent præsentation af mange former for energi- og renovering, det Vordingborg-baserede tømrer- og isoleringsfirma Pribo-Huset nu har åbnet i en del af den tidligere Jysk-butik på Merkurvej 7.

Weekendudstilling

På udstillingen kan man her i forårsmånederne snakke med firmaets håndværkere og energivejledere lørdag 22. marts, lørdag 5. april og igen den 19. april klokken 10 til 15. Flere datoer følger over året og udstillingen vil løbende blive udviklet og have forskelligt produktfokus.

Energirigtige løsninger

– Vi vil gerne vise de mange smarte og energirigtige løsninger, man kan vælge, når man renoverer eller isolerer boligen. Og dem kan man se her på udstillingen, mens vi fortæller om – hvis man ønsker det – hvordan vi ville løse en specifik opgave for den besøgende, fortæller tømrermester Kenneth Henriksen, der siden 2006 har drevet firmaet sammen med sin fætter Brian Henriksen samt ialt 12 håndværkere, energivejledere og en kontoransat.

2. generation

Pribo-Huset, der er et familiefirma i nu anden generation, har stor erfaring indenfor almindelige tømreropgaver med fokus energioptimering af både private huse og større ejendomme.

Derud over kan de være behjælpelige med løsninger inden for snedker- og glarmesterfaget, som ofte inddrages i forbindelse med f.eks. tagrenoveringer.

Isolering med papir

På udstillingen kan man se dør- og vinduesløsninger, forskellige tagtyper, facadebeklædninger og boligers varmesystemer, men lige nu har firmaet ekstra fokus på isoleringsarbejde.

– Vi har netop fået autorisationen til at forhandle og anvende isolering i Næstvedområdet med Papiruld, og det er helt i vores ånd at benytte, hvad vi mener er den bedste og mest fleksible isoleringsform af hulrum og hulmure, siger Brian Henriksen, der ligeledes er tømrermester samt energivejleder.

Stadig uisolerede boliger

Både Brian og Kenneth Henriksen er forbavsede over, hvor mange der endnu ikke har fået efterisoleret deres bolig: – Der er faktisk rigtig meget isoleringsarbejde, der kan foretages, og der er mulighed for både fradrag for arbejdsløn og energitilskud til arbejdet, så det vil være en god ide at få os til at kigge på boligen. Vi kigger naturligvis gratis forbi og giver uforbindende tilbud, understreger de to fætre.