Nederlag i bagagen til Tyrkiet

Fodbold: Næstved tabte til 1. divisionskollegerne fra FC Fredericia med 0-3 i sidste test, inden turen går til træningslejren i Tyrkiet.

Nederlag i bagagen til Tyrkiet

Næstveds nye australske offensivspiller Cyrus Dehmie når her højest i en luftduel, men fik ellers ikke det store ud af sine anstrengelser. Foto: John Ringstrøm

I en sidste øjebliks aftalt træningskamp lykkedes det ikke Næstved at tage årets første sejr, da 1. divisionskollegerne fra FC Fredericia var på besøg i Storhallen.

Østjyderne ser allerede nu en anelse stærkere ud, end de var i efterårets 1. division, hvor Næstved vandt 1-0 på udebane og hele 5-0 på hjemmebane.

– De har fået stamina med Jesper Juelsgaard og Nicolai Brock-Madsen. Og så stiller de sig “hjem”. Sådan har de jo ikke spillet før, og det skal vi også lære at finde ud af, siger Næstved-træner Peter Bonde.

Omvendt har sydsjællænderne ikke helt kunne følge op på det momentum, de har haft siden oprykningen til 1. division, da det nu er blevet til tre nederlag og én uafgjort i træningskampene. Men det er selvfølgelig også vigtigere, at de finder rytmen og får sejrene, når turneringen starter 19. februar hjemme mod Sønderjyske.

Tændingen manglede

– Jeg tænker ikke så meget over, at vi ikke har vundet endnu i år. Jeg kigger mere på præstationen. Og jeg kan godt mærke i dag, at de mangler den sidste tænding. Den skal vi til at arbejde med. Men vi har to uger nu, og det er forhåbentlig varmere næste gang, vi spiller kamp, siger Peter Bonde, der tager sin trup med på træningslejr i Tyrkiet fra mandag og en uge frem.

Marcus Mølvadgaard havde svære betingelser i sin første optræden for Næstved. Foto: John Ringstrøm

Her skal cheftræneren også lære de mange nye navne endnu bedre at kende, for det er tydeligt, at der er sket meget i vinterpausen med spillere ud og ind af klubben – dog mest ind.

– Jeg var egentlig okay tilfreds med mange ting, blandt andet vores pres. Men vores spil med bolden kniber, for der er for mange relationer, der ikke er på plads. Vi rystede posen lidt igen i dag, og nye som Marcus Mølvadgaard og Philip Banda har kun trænet henholdsvis én og to gange, siger Peter Bonde.

Også unge Julius Madsen fik sine første spilminutter siden september, hvor han skadet måtte gå på en lang pause.

Madsen var ikke med fra start, men det var målmand Nicklas Dannevang, der for anden gang i træk kiksede et udspark, som blev opfanget og sat ind allerede efter to minutter af Fredericias Adam Jakobsen.

– Det kom til at minde lidt om Roskilde-kampen, og igen har man ikke brug for at give dem sådan et mål i starten. Det kommer til at påvirke os lidt, erkender Peter Bonde, som måtte undvære anfører Jesper Christiansen og en småskadet Magnus Häuser i fredagens kamp.

Fem nye i pausen

Til gengæld fik de nyankomne Laurits Bust, Andreas Nibe og Cyrus Dehmie chancen fra start, men også Abdoulie Njai, der igen viste, at han er godt på vej tilbage. Njai stod bag en fin chance, som han selv erobrede og fik hjørnespark på.

Mads Freitag havde også en mulighed, hvor det lignede, at han blev trukket ned i straffesparksfeltet, men fløjten var tavs.

Det var den ikke fem minutter før pausen, hvor Fredericia spillede sig flot igennem og kom foran 2-0 igen ved Adam Jakobsen.

I 1. halvlegs sidste sekund havde gæsterne yderligere to gigachancer, men Næstved slap.

Peter Bonde skiftede fem i pausen, og ind til uofficiel debut kom blandt andre Mølvadgaard og Banda som henholdsvis angriber og højre back.

Også Mads Agger kom ind og han fik en stor chance efter et par minutter. Hans afslutning blev dog blokeret af Fredericia-keeperen. Og ikke lang tid efter kom gæsterne foran 3-0, da en atletisk Valance Nambishi i vandret stil sparkede bolden ind bag Dannevang.

Resten af opgøret blev en stor slagudveksling om bolden og med et par chancer mere til hvert af holdene. Der blev dog lidt stille i storhallen, da Souheib Dhaflaoui pludselig faldt til jorden i et solouheld, men heldigvis tyder det blot på en mindre forvridning i anklen.

Fredericia-træner Michael Hansen var meget tilfreds med sejren over sin gamle klub.

– Det var med bange anelser, vi tog herover, for Næstved har jo været onde ved os. De er dygtige på bolden, duelspil og har fart. Det var vigtigt for os, at vi chancemæssigt kunne spille op med dem og stå imod, siger Hansen, der har manglet skarphed på sit hold den seneste måneds tid.

– Der er gået to mål ind på os i de fire kampe, vi har spillet. Det har været for usikkert. Derfor var det også dejligt, at Næstved ville være med til at spille den her med kort varsel. Jeg fik set meget af det, vi har manglet tidligere, siger Fredericia-træneren, der har den tidligere Næstved-bomber Anders Clausen som assistenttræner.

Fredericia ligger tredjesidst i 1. division med 15 point, mens Næstved har 31 på tredjepladsen.

Næstveds nye australske offensivspiller Cyrus Dehmie når her højest i en luftduel, men fik ellers ikke det store ud af sine anstrengelser. Foto: John Ringstrøm

Kampen i tal

Træningskamp

Næstved – FC Fredericia: 0-3 (0-2)

0-1: Adam Jakobsen (2)

0-2: Adam Jakobsen (40)

0-3: Valance Nambishi (52)

Næstveds hold:

Nicklas Dannevang – Ludvig Henriksen (pausen/Philip Banda), Laurits Bust, Christian Enemark, Mathias Høst (58/Carl Cordua) – Cyrus Dehmie (pausen/Mads Agger), Andreas Nibe (73/Ludvig Henriksen), Mark Kongstedt (pausen/Mark Garly Pedersen), Abdoulie Njai (pausen/Frederik Christensen) – Souheib Dhaflaoui (60/Julius Madsen) – Mads Freitag (pausen/Marcus Mølvadgaard).