Næstveds guldaspiranter henter ny stærk sejr

BASKETBALL: Team FOG Næstved fortsætter med at imponere i Basketligaen denne sæson. Mandag aften hentede de sydsjællandske guldaspiranter en ny overbevisende sejr på 115-105 ude over Svendborg Rabbits

Mike McGuirl viste endnu engang, hvorfor han betragtes som en Basketligaens absolut største profiler med sin præstation i mandagens sejr. Foto: Jens Wollesen

Foto: Foto Jens Wollesen

Team FOG Næstved skal tages dybt alvorligt i guldræset denne sæson.

Det fik sydsjællænderne mandag aften på ny cementeret, da de efter en forrygende offensiv præstation kunne tage fra en svær udebanekamp mod Svendborg Rabbits med en 115-105-sejr i slutspillets fjerde runde.

– Det var en sjov kamp. Begge hold spillede i højt tempo, og vi fik produceret en masse point i dag. Vi arbejder hver dag på træningsbanen på at spille hurtigt og med højt tempo i både angreb og forsvar. Og det giver afkast i en kamp som i dag, lød det efter opgøret fra kampens topscorer med 31 point Mike McGuirl i et interview med Sport Live.

Buldrende fra start

Efter en forfærdelig start på sæsonen under John Lattimore, så er der kommet mere disciplin og stabilitet i fynboernes præstationer efter Mads Andersen tog over i cheftrænerstolen tidligere på foråret.

Og to snævre nederlag til Randers Cimbria og Horsens IC i kaninernes seneste opgør, havde også vidnet om, at Svendborg-mandskabet, trods holdets hidtidige pointhøst, fortsat er en giftig modstander med masser kvalitet.

Team FOG Næstveds sejr i sidste uges hjemmekamp mod de notoriske guldfavoritter fra Bakken Bears, har dog også fået sprøjtet yderligere selvtillid ind på det sydsjællandske mandskab – og det var til at se fra første fløjt.

Næstved kom nemlig blæsende ud af startblokken med lynhurtigt transitionspil, hvilket fik Svendborg-cheftræner Mads Andersen til at kalde timeout efter blot tre minutter ved stillingen 15-7 til Næstved.

Timeouten ændrede dog ikke på kampbilledet med et Næstved-hold i kontrol, der leverede markant bedre skudprocenter end værterne, som kunne sætte sig ud til første ophold bagud 31-18.

Stoppede blødningen

Fra anden periodes start fortsatte Andy Hipshers tropper med at udbygge føringen, der nåede op på 19 overskydende point, før hjemmeholdet endelig fik sat en stopper for blødningen.

Pludselig fandt værternes Jermaine Marrow og Tope Ola Arikawe rytmen, der hjalp værterne til at barbere en smule af Næstved-føringen, så de to mandskaber kunne gå ud til pause med sydsjællænderne i spidsen 59-47.

Fra anden halvlegs start kom Team FOG Næstveds stjerne-guard Mike McGuirl for alvor i omdrejninger, og det lignede med en voksende sydsjællandsk føring derfor også, at gæsterne ville løbe afgørende fra værterne.

Men mod slutningen af tredje periode bed de desperate kaniner, der mandag aften var presset til sejr, hvis de ville holde liv i drømmen om en plads i sæsonens semifinaler, dog pludselig igen fra sig.

Og med god fight endte værterne, der var bakket solidt op i en velbesøgt ”kaninhule”, også med at kunne gå ud til opgørets sidste ti minutter i momentum og blot bagud med seks point.

Viste klassen

Det var dog ikke noget, der fik de selvtillidsfyldte sydsjællændere til at ryste på hænderne. Tværtimod.

Næstved fandt i stedet bare et ekstra gear frem, da det hele skulle afgøres.

Krydret med highlight-dunks fra Jimbo Lull og kampens topscorer Mike McGuirl, så endte en ellers ganske tæt, underholdende og højtscorende affære derfor alligevel med en ganske komfortabel og overbevisende Næstved-sejr.

Mike McGuirl var ikke eneste Næstved-amerikaner, der glimtede i sejren. Sydsjællænderne fik nemlig endnu engang fremvist truppens store bredde ført an af de offensive esser Rodney Chatman, Mike McGuirl og Ian Dubose – sidstnævnte der med sine 26 point og store fysik kandiderede alvorligt til titlen som kampens spiller.

McGuirl blev også spurgt ind til netop samarbejdet med Chatman og Dubose efter kampen.

– Vi komplementerer hinanden rigtig godt, og vi gør hinanden bedre hver dag ved at presse hinanden på træningsbanen. Og i dag rammer vi alle sammen en rigtig god kamp, og så er vi svære at stoppe, lød det fra McGuirl, der fortsat forholder sig snusfornuftigt til holdets guldchancer.

– Vi tager en kamp ad gangen. Det er en proces at nå til finalen og vinde titlen, og vi skal nyde hver kamp hen mod det mål – ligesom vi gjorde det i dag, sagde amerikaneren til Sport Live.

Sydsjællænderne skal allerede i kamp igen på torsdag, hvor de får besøg af Horsens IC.

Horsens var ligeledes i aktion mandag aften, hvor de hjemme tabte 99-89 til Randers Cimbria.

Med mandagens resultater ligger Team FOG Næstved fortsat på andenpladsen á point med Bakken Bears.

Her har de med Randers’ sejr nu seks point ned til Horsens IC på fjerdepladsen, mens kronjyderne ligger alene i spidsen af tabellen fire point foran Næstved – Randers har dog spillet én kamp mere end sydsjællænderne.

Der resterer nu seks kampe af slutspillet.

Kamptal

Basketligaen, slutspil

Svendborg Rabbits – Team FOG Næstved: 105-115

Periodecifre: 18-31, 29-28, 26-20, 32-36.

Point for Team FOG Næstved: Mike McGuirl 31, Ian Dubose 26, Rodney Chatman 14, Jimbo Lull og Jagan Mosely 12, Martin Poulsen 10, Zack Rollins 5, Mathias Bak Christensen 3 og Thik Bol 2.

Topscorer for Svendborg Rabbits: Kentwan Smith 23.

Rebounds: 43-33.

Mike McGuirl viste endnu engang, hvorfor han betragtes som en Basketligaens absolut største profiler med sin præstation i mandagens sejr. Foto: Jens Wollesen