Næstved Havn sætter rekord i godsomsætning

Næstved Havns godsomsætning er steget markant i 2018. Illustration: Næstved Havn
Næstved Havns godsomsætning er steget markant i 2018. Illustration: Næstved Havn

Der er kommet mere trafik ind og ud af Næstved Havn. Det viser havnens godsomsætning, der sætter ny rekord med 585.000 ton i 2018.

– Tallet er ikke endelig opgjort endnu og kan stige yderligere, men det er glædeligt med mere aktivitet på havnen, siger formanden for havneudvalget, Kristian Skov-Andersen (V).

I forhold til 2017 er godsmængderne til og fra Næstved Havn steget med 165.000 ton. Dermed har havnen rejst sig siden finanskrisen i 2009, hvor godsomsætningen lå på omkring 300.000 ton.

Tallene offentliggøres samtidig med, at kommunen fredag modtog den længe ventede rapport over, hvad det vil koste at flytte havnen til industriområdet Ydernæs for enden af Kanalen. Rapporten er udarbejdet af Næstved Havn og er endnu ikke offentlig tilgængelig.

Og mens vi venter på konklusionerne, har byrådet sat gang i en undersøgelse, der skal vise, hvordan der kan skabes en helt ny bydel på de eksisterende havneområder.

Visionen er over de næste 20-30 år at bygge en ny bydel i tæt forbindelse med Næstved bymidte, som dermed bliver forbundet med vandet.

Selv om udviklingsprojektet er i sin spæde start, kan man allerede nu komme med ideer til, hvordan Næstved Havn kan blive en del af bymidten, ved at skrive til byplan@naestved.dk.

Sidst i januar indkaldes erhvervsdrivende, der har tilknytning til havnen, til informationsmøde.

I februar åbner en såkaldt »Havnebutik«, hvor man kan kigge forbi og høre mere om planerne.