Minkavlere fortsætter medmasseaflivning trods lovkaos

Selvom fødevareminister Mogens Jensen (S) blankt har erkendt, at regeringen ikke har lovhjemmel til at kræve samtlige mink aflivet, så fortsætter masseaflivningen af pelsdyr på Sjælland.

Fire ud af fem avlere i Næstved Kommune, som Sjællandske har været i kontakt med, siger samstemmende at aflivningerne fortsætter – også af avlsdyr – og dermed ligner det et endegyldigt farvel til pelsdyrbranchen på Sjælland.

– Jeg skal ikke være med til at risikere folkesundheden. De siger, det er farligt, og så må det jo være rigtigt. Jeg skal ikke risikere, at folk i Herlufmagle bliver syge, fordi de tossede politikere ikke har styr på noget, siger Christian Nordling, der har 35.000 mink i stald på en ejendom lidt udenfor Herlufmagle.

Formanden for Sjællands Pelsdyravlerforening, Ann-Mona Kulsø Larsen fra Brandelev opfordrer foreningens medlemmer til at fortsætte med aflivningerne. Samtlige mink skal nemlig være aflivet senest mandag klokken 23.59 for at minkavlerne kan få udbetalt 20 kroner pr. skind i kompensation fra staten.

Statsminister Mette Frederiksen (S) beklagede tirsdag forløbet om manglende lovhjemmel bag aflivningen af alle syge og raske mink i Danmark.

På Sjælland og Bornholm tæller erhvervet 61 farme med omkring 445.000 mink.