Let it Rock! – programmet for den nye teatersæson er klar

Er du mest til Beatles eller modne damer i morgenkåbe?

Næstved Teaterforening er klar med programmet for næste sæson – en varieret vifte af forestillinger fra det store brede repertoire til smalle stykker for kræsne kendere.

– Der skal være noget for enhver smag og vi ved på forhånd, hvad der lokker folk i teateret. Jeg er sikker på, at mange vil finde vej til jubilæumskoncerten »Let It Rock!« i anledning af, at i 2020 er det 50 år siden, at The Beatles udgav deres sidste album, Let It Be, siger formanden for Næstved Teaterforening, Jørgen Hvidtfeldt.

Der er også glade toner på vej fra Folketeateret , der med forestillingen »Så længe mit hjerte slår« hylder de mange evergreens fra radioens Giro 413 og endnu en latterorkan til folket, når Danmarks mindste opera, Figaros, tager »Elverhøj« under kærlig behandling.

Endnu en godbid er på vej til scenen, når Bodil Jørgensen fortolker Jørgen Rygs repertoire og tegner et sørgmuntert portræt af det moderne menneske i forestillingen, der bare hedder »Ryg«.

– Og som noget helt nyt har vi i år indledt et samarbejde med Arena Næstved. Det sker med den stort opsatte musical »Lyset over Skagen« om ægteparret Marie og P.S. Krøyer. Det er en kæmpe forestilling, der sikkert også vil trække mange mennesker i Arenaen, siger Jørgen Hvidtfeldt.

Sidste år solgte Næstved Teater 7.000 billetter til sæsonens forestillinger. Det svarer til godt 80 pct. af samtlige udbudte billetter og er med til at give sorte tal på bundlinjen.

Men Jørgen Hvidtfeldt understreger, at det også er teaterforeningens opgave at vise smalle stykker, der måske ikke trækker det brede publikum i teatret, men som til gengæld overrasker, dem der finder vej.

– Sidste år havde vi en forestilling der kun blev set af 30 mennesker. Det er lige lovlig lidt, men også næste sæson tør vi satse på snævre forestillinger, bl.a. »Den grønlandske mand«, en forestilling der rammer dybt og som fortjener et publikum, siger Jørgen Hvidtfeldt.

Prisen pr. voksenbillet varierer fra 140 kroner for de billigste til 490 kroner for de dyreste. Og der er som sædvanlig rabat, hvis du booker tre forestillinger i løbet af sæsonen, så er du nemlig automatisk medlem af Næstved Teaterforening.