Kræver supersygehus i Næstved

Foto: Mogens Lorentzen

Næstved: Det vil være helt hen i hampen at placere et supersygehus i Køge eller Roskilde. Det er for tæt på hovedstaden. En tåbelig placering.

Med den bemærkning høstede regionspolitikeren Michael Rex fra Dansk Folkeparti aftenens næststørste bifald på mandagens borgermøde om sygehusstruktur i Region Sjælland.

Selv om der blev klappet grundigt af Michael Rex, så kunne han ikke slå klapsalverne til borgmester Henning Jensen. Næstveds socialdemokratiske borgmester var på hjemmebane i Næstved Hallen.

Nærmest i triumftog var han gået i spidsen for et fakkeltog fra Næstved Sygehus til hallen, hvor over 1200 mødedeltagere var mødt frem.

Høj stemning og fællessang

Stemningen var høj, da Henning Jensen sang for til fællessangen, der placerede regionens supersygehus i Næstved. På Øverup Banke. Og bifaldet var minutlangt efter Henning Jensens indlæg.

– Det er oplagt at placere regionens hovedsygehus i regionens centrum ved en stor by, sagde Henning Jensen.

Han fastslog, at Regionsrådet har to vigtige opgaver at tage sig af: Udvikling og sundhed.

– Jeg efterlyser regional udvikling i den sygehusplan. Det er ikke nævnt, sagde Næstved-borgmesteren.

Og fik anerkendelse af partifællen, regionsformand Steen Bach Nielsen.

– Sådan taler en erfaren og engageret borgmester. Tak for et flot indlæg, og vi vil se beregninger på, hvad placeringen af hovedsygehuset vil betyde for den regionale udvikling, lovede Steen Bach Nielsen.

Og netop hensynet til udvikling var et centralt emne i den timelange debat. Med Næstved som mødeby var det ikke overraskende, at stort set alle indlæg var positiv for en placering af supersygehuset i Næstved.