Kenneth fik ideen og jubler: MGP er endelig i Næstved

Det er godt fire år siden Kenneth Jensen fra Karise skrev til borgmester Carsten Rasmussen og foreslog, at Næstved kunne blive en fed værtsby for Dansk Melodi Grand Prix.

Kenneth fra Karise fik ideen til MGP i Næstved

Han havde lige været Eurovision Song Contest i Lissabon, og Kenneth Jensen mindes, han sad i sin fasters have i Næstved efter at have været forbi Næstved Storcenter og opleve vinderen af Dansk Melodi Grand Prix. Det var “Rasmussen” med nummeret Higher Ground.

– Det var der, jeg fik ideen. Næstved og Sydsjælland har så meget at byde på, og arenaen er oplagt til melodigrandprix. Jeg kunne ikke holde mig tilbage, så jeg skrev til borgmester Carsten Rasmussen, og gav ham nogle kontaktpersoner i DR, som måske kunne hjælpe.

Var med da Emmelie vandt

Sådan begyndte en længere mailkorrespondance. Kenneth Jensen har den med i printversion og stråler af begejstring, mens han genfortæller historien på borgmesterens kontor.

Kenneth Jensen har oplevet seks Eurovision Song Contests live, og han var også med, da Emmelie de Forest sang sig ind i alles hjerter med Only Teardrops i Malmø Arena i 2013 og vandt.

35-årige Kenneth Jensen er kendt som frivillig hjælper ved de danske melodigrandprixer. Han har indtil videre været med til otte i alt, og han er naturligvis medlem af MelodiGrandPrixFans.dk.

Årets grandprix by for 2.5 millioner

Borgmester Carsten Rasmussen får mange input fra byens borgere, og Kenneth Jensens gode idé er blandt dem, der altid vil blive husket.

– Jeg svarede Kenneth, at jeg ville sende forslaget videre til Arena Næstved. Jeg syntes, det kunne være sjov, og direktør Jakob Brixvold greb bolden. Han fik arrangeret et kaffemøde med DR. Forbindelsen blev holdt varm, og siden kom DR på besøg, og der kom styr på alle de tekniske deltaljer. 12. maj 2022 skrev jeg til Økonomiudvalgets medlemmer, og fik en forhåndstilkendegivelse på de 2.5 millioner kroner, som det koster at få Dansk Melodi Grand Prix til byen.

Carsten Rasmussen forklarer, at det var udenfor dagsorden, og alt skulle foregår i dybeste hemmelighed. Derfor havde han ikke mulighed for at give den unge mand med den fantastiske idé besked før på selve dagen, hvor grandprixnyheden blev afsløret.

Kenneth Jensen fra Karise fik ideen til at få MGP til Næstved, og nu møder han også borgmester Carsten Rasmussen som han skrev til for næsten fem år siden. De to er ikke i tvivl. Dansk Melodi Grand Prix efterlader et kæmpe aftryk på Næstved og hele Sydsjælland. Borgmesteren deltager faktisk i showet, som jo også har bysbarnet Heino som vært. Foto: Jan Albers Jensen

Jeg skal have det hele med…

– Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Endelig kommer Dansk Melodi Grand Prix til Sydsjælland. Det er første gang på Sjælland udenfor København. Jeg glæder mig så meget, og for første gang skal jeg også opleve børnenes melodigrandprix. Jeg skal have det hele med, siger Kenneth Jensen.

Han roser Næstved for at "synge med“ musikfesten, for i Herning og København regnes MGP bare fore endnu en event. Her gør man ikke nær så meget ud af at pynte op og inddrage byen og borgerne.

MGP brander byen

Carsten Rasmussen konstaterer, at det er svært at værdisætte betydningen af Dansk Melodi Grand Prix for Næstved.

– Danmarks Radio vil i den kommende tid vise igen og igen på tv, at det er i Næstved der holdes melodigrandprix. Selve showet har over en million seere, og det er ligesom med Royal Run – vi skal gøre noget for at gøre opmærksom på byen. Vi tager ejerskab ved at pynte op med bannere og musikinstrumenter. Det er med til at sprede stolthed over vores by, siger Carsten Rasmussen, der konstaterer, at der sidste år blev registreret 782 nye borgere i kommunen.

NIF’s fodboldanlæg langs Rolighedsvej har fået mindeværdige striber. Alex Moreno er mester i at betjene de robot, der til daglig kridter banerne op. Den flotte dekoration er fotograferet med drone, men den kan også beundres fra Sjølundstårnet. Foto: WillMedia/Næstved Kommune Foto: Jan Albers Jensen

Borgmester blandt de kendte

Borgmesteren var selv til stede ved præsentationen af kunstnerne forleden, og som følge af en brandtale for Næstved som MGP by, er han også blandt de landskendte, der på skift efter hver sang toner frem på skærmen og fortæller, hvordan man som publikum og seere stemmer til Dansk Melodi Grand Prix i Næstved.

Han mænger sig blandt kendisser, der er så kendte, at navne på undertekster er overflødige. Derfor bærer Carsten Rasmussen sin borgmesterkæde – ingen skal være i tvivl om, hvem han er.