Kähler viger pladsen for designmøbler

Foto: Jens Wollesen

Man vil stadig kunne købe noget Kähler-keramik på Kählersbakken i Næstved, men 19. september genopstår butikken under navnet »Warm Nordic & Friends«. Da Frantz Longhi og Jesper Holst Schmidt solgte Kähler Design til Rosendahl med overtagelse 29. oktober sidste år, beholdt Frantz Longhi Kählers daværende hovedkvarter, det historiske værksted på Kählersbakken. Som en del af handlen blev det aftalt, at blandt andet Kähler-butikken på Kählersbakken måtte bruge Kähler-navnet et år frem, til 1. november i år.

Så nu bliver butikken ændret til en Warm Nordic butik med tilføjelsen & Friends, da her også fremover vil blive solgt noget Kähler-keramik og andre designmærker fra Kählersbakken. – Men vi vil ikke længere have det fulde sortiment, kun en mindre del, siger Louise Fronger Krusell fra Warm Nordics marketingsafdeling.

Frantz Longhi ejer omkring 200 vintagestole, og han har møbleret flere restauranter med sine egne auktionsfund fra 1950erne og 60erne. Han har indgået aftaler med efterkommere af danske designere og laver nu moderniserede udgaver af de gamle møbler i Warm Nordic. Her er tale om designnavne som Hans Olsen, Knud Færch og lampemesteren Svend Aage Holm-Sørensen.

Der er allerede sat nogle af Svend Aage Holm-Sørensens lamper med skærme i markante farver op i butikken, hvor der også står en lænestol lige indenfor butiksdøren samt et spisebord med tilhørende stole og fugle i teak. Warm Nordic gør det i spiseborde, sofaborde og sideborde, spisebordsstole, sofaer, loungestole, lamper og forskelligt tilbehør som puder og spejle.