Jeg har fået mit ønskejob på lærepladsen

Foto: Per Witt

Næstved // Glæden i Mindy Celosse´s kønne ansigt kan aflæses på lang afstand, når hun fortæller om, hvor glad hun er for sit fine resultat ved frisør-svendeprøven, hvor hun fik ros, og at hun nu bagefter er blevet ansat på lærepladsen Birgitte Design i Næstved Stor-Center.

25-årige Mindy Celosse, der har hollandske og indonesiske aner, sendte for fire år siden tre uopfordrede ansøgninger og var senere til ansættelsessamtale i salonen, før hun fik ønskelærepladsen i hjembyen.

– Jeg ville simpelthen uddannes hos Birgitte Design, for jeg havde hørt, at det var dér, man fik den bedste uddannelse. Det har holdt hele vejen; også da jeg skulle forberede mig til eksamensopgaverne, hvor jeg fik mulighed for at træne både i og udenfor arbejdstiden, siger Mindy Celosse med et smil.

Ambitionerne fejlede ikke noget og det gør de stadig ikke:

– Jeg glæder mig til at videreudvikle mig her i salonen sammen med det skønne team af kolleger, jeg holder så meget af at arbejde sammen med, siger Mindy, der var i gennem 12 forskellige discipliner ved prøven i november.

Forlanger udvikling

Mindy Celosse er et godt eksempel på, hvilken vej vi gerne vil gå i salonen. Hårmoden stopper aldrig, og vi forlanger faktisk, at vore medarbejdere har en gejst og naturlig interesse i at følge med i udviklingen, forklarer Helle Demant, der ejer salonen sammen med Samira Daanoune.

– Ud over kursusvirksomhed for hele teamet, deltager jeg og Helle i forskellige udviklings- og ledelseskurser i den exclusive internationale sammenslutning af frisører, Intercoiffure, med knap 70 danske saloner tilknyttet, og hvor vi er de eneste i Næstved, forklarer Samira Daanoune.

Birgitte Design er et team af 10 frisører hvoraf de fire er elever – og efterhånden lidt specielt: Den ene elev er af hankøn.