Inde og ude på flere niveauer

Golf: Flere af regionens golfspillere var i aktion torsdag rundt om i verden. Dem, der klarede sig bedst, spiller i Danmark.

Inde og ude på flere niveauer

Frederik Birkelund fra Næstved sluttede godt af med to birdies i Abu Dhabi og holder sig i top 50. Foto: John Ringstrøm

Foto: John Ringstrøm

Efter Japan gik turen til Sydkorea for Næstved Golfklubs medlem af Europas højeste, professionelle niveau DP World Tour, Christoffer Bring.

Torsdag gik han første runde af Korea Championship på Jack Nicklaus Golf Club i Incheon, og her måtte han sande, at det var svært at komme under par, som er 72.

Den 24-årige sydsjællænder kom rundt i 77 slag – fem over par. Han lagde ellers ud med en birdie på hul 10, men så kom fire bogeys på de næste otte huller.

På de sidste ni huller rullede han endnu en birdie i men også tre bogeys.

Christoffer Bring ligger dermed på en delt 137.-plads lige ét slag dårligere end blandt andre sin ven og landsmand John Axelsen.

Franskmanden Antoine Rozner fører i ni slag under par, mens kun Marcus Helligkilde på en 22.-plads er eneste dansker under par. Han brugte 70 slag og holder sig indtil videre inden for cut-grænsen, som inden fredagens anden runde er lig med par.

På niveauet under, Challenge Tour’en, er Næstved-drengen Frederik Birkelund i aktion. Han spiller med i Abu Dhabi Challenge og er sammen med Lucas Bjerregaard på en delt 46.-plads i ét slag under par efter første runde.

Førende her er englænderen Tom Lewis i otte slag under par.

Et niveau længere nede bliver der spillet Ecco Tour-turnering i altid blæsende Rømø Golf Klub, hvor Korsør-spilleren Christian Jacobsen holder snuden i sporet.

Vestsjællænderen gik en anden runde i 70 slag, to under par, og ligger inden fredagens finalerunde i samlet ét slag under par på en delt fjerdeplads. Oliver Suhr fra Rungsted fører i fire slag under par.

Møn Golfklubs Alexander Frances er lige efter i en runde i par, mens de to Næstved-spillere Malthe Rasmussen og Victor Bjørløw er på en delt 28.-plads i hver seks slag over par og dermed også med i finalerunden.

Næstveds Matti Røhmer Olsen og Christian Vinther Hansen missede finalen, da de brugte henholdsvis 10 og 18 slag mere end par, og det samme gjorde Rønnede-drengen Sebastian Lohmann, der spiller for Harekær, i samlet 28 slag over par.