Jens Gammelby (JG) skriver ''Hurra for internettet!'' i et indlæg 26. oktober, der er et meget negativt generaliserende billede af de fysiske butikker. Han vil fremover kun handle på nettet, fordi ''han får dårlig service i butikker – ikke kunne få en gave indpakket i en unavngivet butik – og får P-bøder i byen''. Han er også ''blevet for gammel til dårlig service''. Mon unge er vilde med dårlig service, og er JG ''blevet for gammel'' til at huske P-skiven?
JG har ret i, at traditionelle butikker skal være opmærksomme på at skille sig ud fra netbutikker. Hvis det var det ''heads-up'', han ville fremføre, kunne han have gjort det på en konstruktiv måde. Trods ''stor sympati for detailhandlen'' og med en fortid i den, bidrager han imidlertid med et søm til deres ligkiste, som flere kunne lade sig inspirere af.
Jeg kan ikke genkende billedet af dårlig service generelt. For nylig skulle jeg bruge en bestemt bog til gavebrug og kiggede på nettet. Ja, det ville være let at få den ind ad døren, men hvorfor skulle jeg ikke gå i Torvegade og købe den hos boghandleren – fint pakket ind af en sød ekspeditrice? En ny urrem – til et ur, som dog var fra nettet, fordi uret var fra en mindre producent kun med netbutik – fik meget opmærksomhed med tilpasning hos en lokal guldsmed – som jo primært lever af at sælge varer.
Tøj og sko ville jeg slet ikke købe uden at prøve det, og at der er tøjbutikker hænger jo i høj grad sammen med et bredt udvalg af butikker i en by. Når der er butikker, er der også liv og aktiviteter, som vi alle må hjælpe med til at holde i live. For hold da op, hvor ville folk ''græde snot'', hvis der pludselig kun var banker, optikere og frisører i gadebilledet. Ikke mindst hen under jul. Selv foretrækker jeg midtbyen over de indelukkede korridorer med muzak i storcentret, men det er jo en smagssag.