Hjemløse får værelser med bad

De hjemløse har forladt Herlufsholmhjemmet i Næstved. De tidligere plejeboliger på Marskvej er den ny fælles ramme om Forsorgshjemmet Næstved og Bofællesskabet Marskvej.

Det nye naboskab markeres torsdag 23. september med en lille reception kl. 15-17.

Parat til egen lejlighed

– Vi var ellers faldet godt til på Herlufsholmhjemmet, men der er nu også godt her. Der er badeværelser på alle 25 værelser. Det er en stor fordel. Desuden har vi indrettet to selvforplejningspladser.

Det er små et værelses lejligheder, hvor der også er et lille køkken. Her kan borgeren øve sig i, at bo for sig selv, og stadig være på hjemmet, siger Ole Petersen.

Han er leder af virksomheden for socialt udsatte i Næstved, som også har fået administration på Marksvej 22B.

Varmestuen og rådgivning for stofmisbrugere i Østergade hører også med. Pavillonerne på Blegdammen nedlægges og flytter med stofrådgivningen til Præstehaven i begyndelsen af 2011.

Dejlig have

Værelserne er fordelt på to etager. Der er indskrivning i stueplan, ligesom der også er et stort lyst opholdsrum med tv, musik og billard.

Herfra er der udgang til haven, og sidst på dagen åbner en lille café som brugerne selv betjener.

-Vi har lagt Kanalgården bag os, og jeg håber, at den gode stemning, vi havde på Herlufsholmhjemmet, fortsætter her. Det var et sted, som de hjemløse var stolte over, siger Ole Petersen.