Havde opgivet sæsonen: Nu er Malmqvist alligevel klar til guldjagt

RALLYCROSS: Efter flere måneders sponsorjagt havde 28-årige Kenneth Malmqvist Jensen besluttet sig for at opgive deltagelse i den kommende DM-sæson, da økonomien ikke rakte. Situationen har dog de seneste uger taget en pludselig drejning, og sydsjællænderen er nu alligevel klar til sæsonstart.

Havde opgivet sæsonen: Nu er Malmqvist alligevel klar til guldjagt

Kenneth Malmqvist Jensen fra Herlufmagle er igen klar til at jagte DM-guld i rallycross, som han (på billedet) suverænt vandt i 2021-sæsonen. Foto: Team Linnemann Promotion

Foto: Claus E-G

Det var med stort vemod, at Kenneth Malmqvist Jensen sidste år, trods suverænt DM-guld i 2021, måtte erkende, at han af økonomiske årsager ikke fik mulighed for at forsvare titlen i 2022.

Og efter en ny lang, opslidende jagt efter sponsorkroner siden efteråret måtte sydsjællænderen for få uger siden på ny indse, at 2023-sæsonen ligeledes så ud til at gå i vasken.

Men på falderebet er økonomien alligevel nu faldet på plads for Herlufmagle-drengen, der mandag lykkeligt kunne offentliggøre, at han er klar til at jagte en generobring af DM-guldet.

– Det er helt fantastisk, det hele endelig er faldet på plads. Det har været en lang og hård proces, og jeg har længe været i gang med at få planerne til at lykkes med sponsorer efter de sidste to løb sidste år. Opbakningen har ikke rigtig været der grundet den hårde tid, som mange har været i økonomisk – folk har passet lidt mere på pengene. Og jeg endte faktisk med at give op, fortæller 28-årige Kenneth Malmqvist Jensen, der dog alligevel nu har meldt sig klar til sæsonens syv afdelinger.

– Lige pludselig tog det en vild drejning på knap 14 dage. Jeg fik fat i de rigtige personer, som bare alle var så søde og skubbede mig i den rigtige retning – deres opbakning til mig har været helt vanvittig. Jeg fik helt nyt energi til at prøve at finde sponsorer igen, og det lykkedes. Så jeg ringede med det samme til teamchefen (Ulrik Linnemann red.) og spurgte, om det var for sent – men han havde heldigvis en bil klar i sidste øjeblik, forklarer Kenneth Malmqvist Jensen, der dermed også fortsætter samarbejdet med Team Linnemann Promotion.

Otte sejre i streg

Det var også med Team Linnemann Promotion, at sydsjællænderen i 2021-sæsonen var urørlig, da han suverænt racede danmarksmesterskabet i hus med lutter sejre i sæsonens seks afdelinger.

Og da en anden Linnemann Promotion-kører trak sig i slutningen af sidste sæson endte Kenneth Malmqvist Jensen også med at fylde pladsen ud og gøre kortvarigt comeback i de to sidste afdelinger, som han ligeledes vandt.

Sammenlagt bringer det Herlufmagle-drengen op på imponerende otte løbssejre i streg, og ambitionen for 2023 er derfor heller ikke til at tage fejl af.

– Jeg går kun efter guld. Jeg er altid topmotiveret og søger altid efter sejr lige meget, hvilken sport jeg dyrker – jeg vil være den bedste. Og at jeg vandt forrige år, har bare givet mig endnu mere blod på tanden. Jeg trives også ret godt med, at forventningerne er høje. Det rykker mig faktisk bare til, at jeg vil blive bedre og bedre. Men man skal også have in mente, at alt kan ske i motorsport. Bilen kan for eksempel gå i stykker, uden man selv er herre over det. Så der kan ske meget i løbet af en sæson, siger Kenneth Malmqvist Jensen.

For at deltage i en fuld sæson i rallycross skal der findes i omegnen af 100.000 kroner, der dækker en lang række både forudsete og uforudsete udgifter.

Sæsonens første afdeling køres i Løvel nær Viborg 5. maj.

DM-afdelinger rallycross 2023

Løvel 5. maj.

Nisseringen 28.-29. maj.

Nørlund 16.-17. juni.

Tomelilla (Sverige) 8.-9. juli.

Ørnedalen 26.-29. juli.

Korskro 26.-27. august.

Nysum 22.-23. september.

Kenneth Malmqvist Jensen fra Herlufmagle er igen klar til at jagte DM-guld i rallycross, som han (på billedet) suverænt vandt i 2021-sæsonen. Foto: Team Linnemann Promotion