Groft hærværk mod sikkerhed

Foto: Mogens Lorentzen

Nu skal det stoppes. Vi kan ikke blive ved at bruge tid og skattekroner på hærværk. Det handler også om sikkerhed.

Det siger projektleder Jacob Pryds Winkel, der er godt og grundigt træt af adskillige hærværk mod Vejdirektoratets vejspærringer.

Jacob Pryds Winkel er projektleder for omfartsvej-projektet ved Næstved. Foruden syv kilometer vej omfatter projektet rundkørsler og en højbro over Susåen. Det store projekt betyder, at det er nødvendigt at køre med store arbejdsredskaber og entreprenørmaskiner.

– Derfor besluttede vi at lukke nogle veje i byggeperioden. Vi ved godt, at det er generende, men vi valgte trafiksikkerheden ikke mindst for de bløde trafikanter. Og der er mange skolelever til Lille Næstved Skole og Herlufsholm skole. Desværre er vores afspærringer blevet ødelagt mange gange. Kæder er klippet over og låse er ødelagt. Senest har vi erstattet en kæde med en kraftig jernbom, men det var ikke nok. Låsen er klippet i stykker, og bommen er bøjet, siger Jacob Pryds Winkel til Sjællandske.

Meldt til politiet

Vejdirektoratet har meldt det omfattende hærværk til politiet. Omfartsvejen anlægges fra Slagelsevej over Susåen til Køgevej. Projektet skal være færdigt i efteråret 2016, og den samlede pris er omkring 700 millioner kroner.