Frances to’er og Birkelund i finalen

Alexander Frances fra Møn Golfklub var bare to slag fra sejren på Ecco Tour’ens Bravo Tours Open i Rømø Golfklub.

Mønbo sluttede fint af på Amager

Alexander Frances tog sin hidtil bedste placering som professionel, da han blev nummer to på Ecco Tour’ens første afdeling på dansk jord i år. Det foregik i Rømø Golfklub. Foto: Claus Rasmussen

For første gang i denne sæson var Ecco Tour’en tilbage på dansk jord, da Bravo Tours Open blev afviklet i Rømø Golfklub.

Over de tre dage var der ikke så stor tvivl om, at ranglistens førende svensker Charlie Lindh ville tage sejren, men han endte trods alt kun to slag foran mønboen Alexander Frances.

Lindh endte som vinder i samlet fire slag under par, mens Frances blev nummer to i to slag under par efter runder i henholdsvis 73, 71 og 70 slag på den stormomsuste links-bane på Rømø.

26-årige Frances har i forårets tidlige turneringer på Nordic Golf League høstet to tredjepladser i henholdsvis Spanien og Polen samt en femteplads i Sand Valley Spring Series Final, der afsluttede de tre turneringer i Polen, så andenpladsen på Rømø var Møn Golfklub-spillerens bedste resultat hidtil som professionel.

Frances tjente 4.720 euro – cirka 35.000 danske kroner – for andenpladsen, som også bringer ham op på femtepladsen på Nordic Golf League’s rangliste, Road to Europe, hvor de fem bedste, når sæsonen er omme, kvalificerer sig til Challenge Tour’en.

Korsør Golfklubs Christian Jacobsen endte som delt nummer 11 i samlet to slag over par efter en afsluttende runde i 75 slag – tre over par. De to Næstved-spillere Victor Bjørløw og Malthe Rasmussen endte som henholdsvis nummer 22 og 24.

Birkelund i varmen

Under varmere himmelstrøg gik fredagen også godt for Næstved-drengen Frederik Birkelund. I Abu Dhabi Challenge på Challenge Tour’en skød den den 23-årige nyprofessionelle sydsjællænder sig for første gang ind i en finaleweekend.

Det gjorde han med en anden runde i 71 slag – én under par – hvilket var det samme som om torsdagen. Og de to slag under par samlet var nok til at klare cuttet, da han ligger delt nummer 34.

Han har hidtil forsøgt sig i to turneringer i Indien og to i Sydafrika i år, men først i sin femte turnering på Challenge Tour’en lykkedes det ham at spille sig ind i “penge-rækkerne”.

– En forløsning? Jo, en lille smule. Det gik mig ikke så meget på med de missede cuts indtil videre, men jeg skulle nok ikke lave for mange af dem mere, før jeg ville begynde at blive lidt irriteret, siger Birkelund med et smil.

Fredagens 71’er indeholdt fem birdies og fire bogeys.

– Jeg har slået mange, gode slag men også nogle virkelig underlige nogle. Jeg har “holet” to chip og to lange puts, men også misset nogle korte. Så det har været meget op og ned, konstaterer Frederik Birkelund, der stiller op for The Scandinavian i Farum.

Birkelund har 12 slag op til den førende englænder, Joshua Grenville-Wood, der har gået to utrolige runder i hver minus syv slag uden en eneste bogey.

– Jeg skal gerne lidt mere under par, end det jeg er lige nu. Man kan godt rykke ret langt op på leaderboardet med et par gode runder, siger sydsjællænderen.

Også Nicolai Kristensen, Jeppe Kristian Andersen, Lucas Bjerregaard og Sebastian Friedrichsen er med i finaleweekenden.

Artiklen fortsætter under billedet…

Frederik Birkelund i Sydafrika tidligere på året. Han har misset cuttet i årets fire første turneringer, men femte gang var lykkens gang i Abu Dhabi. Foto: Privat

Bring holder weekendfri

På Europas højeste niveau, DP World Tour, gik det mindre godt for Næstved Golfklubs Christoffer Bring. På førstedagen i Korea Championship brugte han 77 slag – fem over par – men det blev en anelse værre i fredagens anden runde, hvor den 24-årige sydsjællænder brugte 78 slag.

Bring endte dermed langt fra finalerunden, da hans samlede 11 slag over par var netop 11 for meget i forhold til at klare cuttet.

Kun Søren Kjeldsen og Marcus Helligkilde af danskerne er klar til finalen.