Første internationale sejr

BADMINTON: Frederikke Lund overlevede vandt Iceland International efter en spændende finale, hvor hun havde matchbold imod sig.

Første internationale sejr

- Det var en lidt mærkelig finale. Jeg var bagud 13-18 i tredje sæt, men pludselig fik jeg fat i hende, siger Frederikke Lund, der slog Keisha Fatimah Az Zahra med 22-20 og vandt Iceland International. Privatfoto

Frederikke Lund sluttede 2022 som nummer 109 på verdensranglisten i damesingle. Lige nu er hun nummer 94, og kursen er stadig støt opadgående for den 21-årige sydsjællænder.

Søndag vandt Frederikke Lund sin første internationale turneringssejr i single, da hun tilkæmpede sig førstepladsen i Iceland International, og derfor kan kun se frem til endnu et hop i den sjove retning, når ranglisten bliver opdateret næste gang.

I en lang og spændende finale vandt Solrød Strand-spilleren 16-21, 21-19, 22-20 over Keisha Fatimah Az Zahra fra Aserbajdsjan.

I tredje sæt var Frederikke Lund bagud 13-18 og var også nede med en matchbold ved 19-20, inden hun lukkede kampen med tre point på stribe.

– Den sidste bold smashede jeg i gulvet. Det var fedt at afgøre det selv efter det comeback, jeg havde haft, siger Frederikke Lund.

Trænet til lange kampe

Den fjerdeseedede dansker slog andenseedede Jordan Hart fra Wales i semifinalen, og alt i alt blev det til fem kampe i turneringen i Reykjavik.

– Så jeg har lidt trætte ben, lød det fra Frederikke Lund, inden hun satte sig i flyet hjemad.

– Jeg har trænet meget på at kunne spille lange kampe, for det er det, jeg skal vinde på. Så det er virkelig fedt at vinde sin første turnering, og det er meget motiverende. Mit mål for i år var egentlig at komme ind i top 100, og det er jeg allerede nu. Det er mega fedt, og nu er målet at komme højere op, så jeg kan komme med i nogle af de større turneringer, siger hun.

Næste opgave for Frederikke Lund er en udekamp for sin svenske klub BMK Aura allerede tirsdag aften, hvor turen går til Umeå, og derefter gælder det DM i Esbjerg fra 8.-11. februar. Her er Frederikke Lund seedet til semifinalen.