Flere kokke fordærver maden?

I første omgang var kommunen indstillet på at give Café Rejseladen i Glumsø godt 67.000 kroner til projekt "Min Mad", men det beløb er nu blevet til et stort rundt nul.

– Vi er rigtig, rigtig kede af det, og jeg synes, det er ærgerligt, at kommunen ikke har større ambitioner omkring sund kost til børn og unge, siger Bettina Bruun, daglig leder af caféen med det store frivillige bagland.

Formålet med det nye projekt er ikke kun at give gode idéer til, hvordan man laver sund mad og dermed forebygge problemer, som følger af forkert kost, men også at få forældre og børn/unge i lokalområdet til at lave noget sammen.

Efter Kultur- og Fritidsudvalgets møde i juni blev Café Rejseladen bedt om at uddybe sin ansøgning til næste udvalgsmøde. Projekt "Min mad" var på dagsordenen igen sidst i august og blev afvist. Angiveligt er det fordi, projektet har fået 40.322 kroner i støtte fra Fødevarer & Erhverv.

I juni var beskeden, at såfremt Rejseladen opnåede tilskud andet steds fra, ville Næstved Kommune nedjustere sit tilskud med et tilsvarende beløb.