Filmklub aflyser forårssæson: Det bliver rykket

Filmklub aflyser forårssæson: Det bliver rykket
Foto: Mia Than West
Filmklubben ASTA aflyser alle forårets forestillinger og udskyder dem til efteråret.
Filmklubben ASTA aflyser alle forårets forestillinger og udskyder dem til efteråret.

Første film i sæsonen skulle have været vist mandag den 25. januar i BIO Næstved. Men coronapandemien vil ikke give slip, og biograferne er derfor fortsat lukkede.

ASTA – Sydsjællands Filmklub – må derfor aflyse forårssæsonen, og de planlagte film bliver udskudt til efteråret.

Trods mundbind og afstand mellem publikum i biografsalene oplevede Filmklub Asta, der huses af BiO Næstved, en medlemsfremgang i efteråret 2020. Det filmglade publikum i Næstved og omegn ville bare i biografen. Men som stort set alle andre brancher lider også kultur- og fritidslivet under den herskende coronapandemi.

Få beløb refunderet

Filmklub Astas bestyrelse og biografdirektør i BIO Næstved, Jesper Larsen, har fulgt nøje med i sundhedsmyndighedernes forudsigelser om pandemiens mulige udvikling over de næste måneder.

Selv om de mener, der stadig er håb for, at biografdriften kan komme i gang igen inden for nogle måneder, har de valgt at gøre forår til efterår og udskyde de planlagte film, som var på programmet i månederne januar til april.

Nogle medlemmer købte allerede adgangskort til forårets fire film tilbage i november. Bestyrelsen oplyser, at disse naturligvis er gyldige som adgangsbillet til de samme film i efteråret 2021.

Det er også muligt at få de indbetalte beløb refunderet ved at sende medlemskort og information om kontonummer til Bio Næstved pr. post.