Festivalarrangør begejstret: Tilskud tredoblet efter fejl

Fejl: En tastefejl i kommunens administration bragte arrangør af musikfestival helt ud af fatning. Nu er tilskuddet steget med en faktor tre, og begejstringen er vendt tilbage.

Festivalarrangør begejstret: Tilskud tredoblet efter fejl

Michael H. Andersen har fået humøret tilbage, efter mavepusteren tirsdag eftermiddag. Nu mærker han opbakningen fra Næstved Kommune igen. Privatfoto

Foto: Jakob Muxoll

Hovedmanden bag musikfestivalen Næstved Metalfest Michael H. Andersen røg helt i kulkælderen, da Sjællandske tirsdag overbragte han nyheden om, at festivalen i år kun ville få et tilskud på 50.000, efter de havde ansøgt om 250.000 kroner.

Hans første reaktion var, at det var slut med metalfestivalen – i hvert fald på sigt, hvis ikke kommunen bakkede mere op om projektet her i startfasen.

Det gik galt

Nu er har begejstringen indfundet sig igen. Michael H. Andersen er blevet kontaktet af Jørgen Christiansen (S), medlem af Kultur- og Idrætsudvalget, som kunne fortælle ham, at der var afsat 150.000 kroner i tilskud til Næstved Metalfest – og ikke kun 50.000 kroner som Sjællandske skrev både onsdag og torsdag.

Jørgen Christiansen kunne dog ikke fortælle, hvad der var gået galt. Han skriver følgende til Michael H. Andersen:

I Sjællandske er der nu to dage i træk beskrevet forkerte beløbsoplysninger vedrørende det politiske udvalgs understøttende beløb til kulturen. Det politiske udvalg støtter Næstved Metalfest med 150.000 kroner fra puljen til kultursamarbejde med erhvervslivet. Det må bero på en beklagelig kommunikationsfejl et sted, men det er altså ikke som nævnt 50.000 kroner men 150.000 kroner.

Og Jørgen Christiansen har helt ret i, at der er sket en fejl – ikke i kommunikationen, men en simpel tastefejl.

Centerchef Kim Dawartz i Center for Kultur og Borgerservice, der også har været i kontakt med Michael H. Andersen, fortæller til Sjællandske, at kommunens protekolfører ved mødet i Kultur- og Idrætsudvalget har tastet forkert – en menneskelig fejl.

– Ja, vi har begået en fejl, siger han.

I det første referat står der, at Næstved Metalfest bliver bevilget et tilskud på 50.000 kroner. Det opdager man, da avisen skriver om det tirsdag, men man undlader at lade informationen gå videre til Sjællandske, så den samme fejl dukker op i avisen igen onsdag.

Øllen galt i halsen

Men lad det her med være slået fast, at Næstved Metalfest er bevilget 150.000 kroner i tilskud lige som i 2022, og det er Michael H. Andersen meget glad for.

– Jeg fik øllen galt i halsen, da jeg blev ringet op på en rockbar i Thailand for et par dage siden af Sjællandske. Jeg har aldrig taget for givet at få økonomisk støtte, til de arrangementer vi laver, men var målløs over, at Næstved Kommune ikke ønskede at bakke op om en millionsatsning som Næstved Metalfest 2023 – med et gigantisk hovednavn som det millionsælgende engelske band Paradise Lost, siger han til Sjællandske

Han fortæller, at der er 24 bands i alt fordelt over tre dage og en forventning om tusindvis af publikummer. Arrangørerne har en tre års plan for festivalen, hvor de tror på, de kan vokse sig store og stærke, og de er villige til at bruge af deres personlige opsparing.

– Vi er allerede nu Sjællands største open air metalfestival, og den eneste af sin slags i denne størrelse som udelukkende er drevet af uafhængige kræfter uden økonomisk opbakning eller ejerskab fra store internationale firmaer eller kapitalfonde, siger Michael H. Andersen.

Det bliver en gevinst

Arrangørerne tror på det, at Næstved By har rammerne til en festival af denne størrelse, og han er stolt af at kunne give tilbage til sin hjemby, så Næstved centrums barer, cafeer, spisesteder, butikker og hoteller kan mærke, hvordan en festival som Næstved Metalfest kan gøre en forskel for deres omsætning.

– Og hvem ved, om der hvert år kommer en håndfuld nye tilflyttere til byen efter afholdelsen af Næstved Metalfest, når de først har oplevet, hvad vi har at byde på, siger han.

Det betyder, at der til sommer vil være mulighed for at lytte til Paradise Lost, Grave, Artillery, Strigoi og alle de andre, og at festivalen efter alt at dømme også eksisterer de kommende år

– Og så vil jeg gerne sige tal til Jørgen Christiansen for at redde min dag, siger Michael H. Andersen.

Veteranerne fra Paradise Lost er hovednavnet på årets metalfestival i Næstved. Privatfoto