Familie tager to meter lang kongeboa i pleje

Foto: Niels Ahlmann Olesen, Ulrik Bachmann
SE BT.DK Fem slanger sluppet ud i landsby. To er endnu ikke dukket op. En slange-passer i den lille vestsjællandske by,    Sandvad,    fik tilsyneladende nok af krybdyr. Derfor forsøgte han at slippe af med dyrene ved at stille dem rundt omkring i byen i plastickasser. Her Diana Nielsen og hendes kæreste med en af slangerne som Diana Nielsen fandt i sin opgang
SE BT.DK Fem slanger sluppet ud i landsby. To er endnu ikke dukket op. En slange-passer i den lille vestsjællandske by, Sandvad, fik tilsyneladende nok af krybdyr. Derfor forsøgte han at slippe af med dyrene ved at stille dem rundt omkring i byen i plastickasser. Her Diana Nielsen og hendes kæreste med en af slangerne som Diana Nielsen fandt i sin opgang Scanpix

Diana Nielsen og hendes kæreste Uffe Vinther fra Sandved, der torsdag fandt en slange foran deres hoveddør, er blevet plejeforældre til en to meter land kongeboa.

Kæresteparret fandt foruden slangen en kasse mere, hvor der angiveligt også havde været en slange i.

De kontaktede herefter politiet, som hurtigt fandt ud af, at slangerne sandsynligvis kom fra Diana Nielsens nabo – en 57-årig mand, der passer slangerne for en anden mand.

Betjentene fandt da også en slange på hans bopæl – en kongeboa, der er to meter lang. Slangen blev fundet under et skab, og den var temmelig kold. Betjentene besluttede, at den 57-årige ikke kan få lov til at beholde den.

– Det finder min kæreste ud af. Han tilbyder så politiet at opbevare slangen, indtil der bliver fundet en varig løsning. Min kæreste har tidligere haft krybdyr, siger Diana Nielsen.

Datter blev ikke spurgt

Familiens ni-årige datter skal dog lige vænne sig til tanken om det nye kæledyr.

– Hun har givet udtryk for, at den er klam. Hun er lidt utryg, hvis hun skal være alene. Det er der nok ikke noget at sige til. Men mon ikke det går, siger Diana Nielsen, som til gengæld er sikker på, at der nok skal blive rift om at få lov til at lege med datteren, når klassekammeraterne på Borup Ris Skolen i byen får nys om familieforøgelsen.

– Jeg viste hende først nogle billeder af kongeboaen og fortalte, at vi var ved at smide en sådan slange i skraldespanden her til morgen. Hun reagerede ved at sige, at det da var farligt fornemt med en kongelig i skraldespanden, siger Diana Nielsen og griner.

Datteren har også fået nogle billeder, som hun vil tage med i skole og vise de andre børn.

Ejer kommer og fodrer

Når det gælder fodringen af det prægtige dyr, har Diana Nielsen aftalt med dyrets ejer, der bor i en lejlighed ved Sandved Kro tæt ved, at han kommer for at fodre, mens Diana Nielsen til gengæld holder dyret varmt.

– Han har jo egentlig ikke gjort noget forkert. Og han har flere gange sagt til os, at han er ked af den ulejlighed, som han har fået skabt. Han kan jo ikke gøre for, at den person, som har lovet at passe slangerne for ham, åbenbart har valgt at skille sig af med dem igen, forklarer Diana Nielsen.

Ifølge Diana Nielsen har politiet foreløbig sagt tak for tilbuddet om at tage slangen i pleje.

– Men de har også fortalt mig, at hvis der bliver det mindste, så skal vi bare ringe. Så vil de sende Falck ud for at hente den.