En dejlig dag for HG

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER

Det var en glad formand for Herlufsholm Idrætscenter, Hans Nikolajsen, som fredag aften kunne byde velkommen til indvielsen af kunstgræsbanen i fuld størrelse.

I bunden er her stabilgrus, som er afrettet, inden kunstgræsset med seks centimeter høje strå er lagt ovenpå og overhældt med sort gummigranulat, som skal gøre banen stabil og sikre en god affjedring.

– Banen holder formentlig 10-12 år, lyder vurderingen fra Philip Green, centerleder på stedet.

Banen har krævet 3,1 kilometer drænledning, og 5.000 kubikmeter muldjord er kørt væk. Den nye kunstgræsbane har kostet 8,2 mio. kroner, og når bold og bevægelse på indercirklen af atletikbanen også er på plads, så har det i alt kostet i omegnen af 14,2 mio. kroner.

Det var en hæs kulturudvalgsformand Linda Frederiksen, som fik æren af at klippe snoren på målet efter en kort tale med appel til damerne om at tage hensyn til byrådets hold af taktiske årsager, da de jo nok vil få brug for kommunal velvilje igen på et senere tidspunkt.

Herefter var der showkampe mellem Næstveds byråd og HGs damehold og bagefter veteraner fra HG mod NIF.

Næste step bliver bold og bevægelse på indercirklen af atletikbanen og siden drømmer HG om endnu en kunstgræsbane bag den netop indviede bane. Tilladelserne er på plads, så nu mangler der bare lidt penge.

hh