Efterskole vil krydse Præstø Fjord på springbane

Berlinertur
  Jesper
  fot OLE
Berlinertur Jesper fot OLE

Det er en tosset idé, og kun tiden vil vise, om det vil lykkes 113 elever fra Brøderup Ungdomsskole at krydse Præstø Fjord ved hjælp af en 15 meter lang, 55 cm tyk og 3 meter bred oppustelig springbane.

Det er efterskolens gymnastiklærer, Jakob Haufort Linsdell, der ideen sidste år, hvor springbanen blev brugt til sjov og show på Præstø havn. Udgangspunktet er en en 5,5 kilometer lang sejltur fra Maderne til Præstø Havn, men det kræver vind fra øst. Hvis vinden er fra vest går turen den anden vej, og er den fra sydvest tager ruten en drejning mod Feddet.

En overraskelse

– Lige nu tyder vejrudsigten på, at det bliver på mandag. Vi gør det, fordi det aldrig er gjort før. Vi prøvede at sejle lidt med springbanen i havnen sidste år. Dengang var vi kun tyve personer på. Målet er, at få 70-90 elever på plads og sejle til Præstø, siger Jakob Haufort Linsdell til Sjællandske.

Eleverne får først den sjove nyhed i løbet af weekenden.

Banen er konstrueret til gymnastikspring, og den fyldes med cirka 22.000 liter luft.

Cirka 20 personer vil følge med i kajak og kano, og der bliver to følgebåde med kapacitet på16 personer i hver båd, som hurtigt vil kunne transportere deltagere hurtigt ind til kysten.