Efter brofejl: Politikere vil finde den ansvarlige

Foto: Fotograf Anders Ole Olsen ©, Niels Brande

Nyheden om, at det er en fejl i udførelsen af Ring Øst-broen over Lille Syd-banen får i første omgang ikke politikerne op i det røde felt.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) tager det i første omgang roligt med nyheden om, at der er en fejl i broen over Lille Syd-banen. Der skal kigges på, om et ansvar kan placeres, men siden opførelsen er entreprenøren Phil & Søn gået konkurs, hvorfor det ikke er til at hente noget der, bemærker han.

– Men selvfølgelig ser vi på, om der er nogen, vi kan gøre erstatningsansvarlige, siger Carsten Rasmussen.

Venstres medlem af Teknisk Udvalg, Elmer Jacobsen sad også i Teknisk Udvalg, da Ring Øst blev anlagt, og han husker tilbage på tiden med blandede følelser.

– Jeg synes, at vi på hele det projekt på Ring Øst har fået mange kedelige efterregninger. Jeg ved selvfølgelig godt, at noget af det var på grund af vejrlig, for det blev så dårligt vejr, da vejen skulle anlægges, men om det er årsag til, at man heller ikke fik lavet det her godt nok, ved jeg ikke, siger Elmer Jacobsen.

Han nævner blandt andet en ekstraregning for at få lagt varmeledende rør ind i den ene af vejbroerne. Han kan dog ikke huske, om der er tale om den pågældende bro.

– Jeg synes jo, det er lidt mærkeligt, at vi løber ind i så mange problemer med det projekt. Der må jo være nogen, der ikke har gjort deres arbejde godt nok. Det har i hvert fald ikke været en god oplevelse med det her byggeri, siger Elmer Jacobsen.

Indtil videre kender han kun til sagen fra Sjællandske og vil derfor ikke forholde sig nærmere til, hvilket efterspil, der må komme, men de kommer til at kigge på sagen i Teknisk Udvalg, når sommeren går mod efterår.

Han har dog ikke de store forhåbninger om at få placeret et økonomisk ansvar.

– Går det, som det plejer, bliver det svært at finde nogen at hænge regningen op på, udover at kommunen må betale, siger Elmer Jacobsen.