Debat: Betal kontingent med glæde

Debat: Betal kontingent med glæde
Foto: Kenn Thomsen
Coronatiden kan være hård ved de frivillige foreninger. Torben Stenstrup opfordrer medlemmer til at betale kontingent. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Coronatiden kan være hård ved de frivillige foreninger. Torben Stenstrup opfordrer medlemmer til at betale kontingent. Arkivfoto: Kenn Thomsen

Torben Stenstrup, formand for Fritidsudvalget og spejderleder hos KFUM-Spejderne i Herlufmagle, Ålehusevej 22, Herlufmagle

I denne tid, med mange nedlukkede fritidstilbud er det en nærliggende tanke at spare lidt på kontingenter til sine egne eller børnenes fritidsaktiviteter.

Men selvom pengene kan gøre gavn på anden vis i privatøkonomien, er det en rigtig skidt og kortsigtet prioritering at melde sig ud.

Kontingent bør ikke ses som en betaling for en ydelse (der er nedlukket), men som medlemskab og adgang til et stærkt foreningsfællesskab.

Selvom aktiviteterne er lukket ned nu, er der stadig udgifter forbundet med at drive forening, og rigtig mange steder er de frivillige i fuld gang med at udvikle nye koncepter, skaffe penge, holde onlinemøder og planlægge nye tiltag til det tidspunkt, hvor landet igen lukker op.

I Næstved Kommune har vi 260 folkeoplysende foreninger, der på mange forskellige måder skaber indhold og mening for borgere i alle aldre.

Foreningslivet skaber netværk og sammenhængskraft både i vores byområder og landdistrikter.

Hvis mange melder sig ud for at spare penge, vender de samtidig ryggen til den identitet og det fællesskab, der holder foreningen sammen.

Det kan blive et stort tilbageskridt i forhold til foreningens motivation og økonomi – og i værste fald koste foreninger i dit lokalsamfund livet.

Se kontingentbetalingen som en investering i fremtiden, og hold fast i vores fantastiske foreningsliv i kommunen.