Damedouble vandt to sejre i én

Corona-tilfælde påvirker mentalt
Foto: Erika Sawauchi, Claus Rasmussen
Mette Poulsen (til venstre) og Alexandra Bøje fik gjort arbejdet færdigt i to sæt mod Yujia Jin og Wong Jia Ying Crystal. Foto: Badmintonphoto/Badminton Danmark
Mette Poulsen (til venstre) og Alexandra Bøje fik gjort arbejdet færdigt i to sæt mod Yujia Jin og Wong Jia Ying Crystal. Foto: Badmintonphoto/Badminton Danmark Badmintonphoto

Langt de fleste spillere i 1. runde af Toyota Thailand Open kæmper om en plads i 2. runde, men for sydsjællænderen Mette Poulsen fra Næstved og Alexandra Bøje var der endnu mere på spil i tirsdagens kamp mod Yujia Jin og Wong Jia Ying Crystal fra Singapore.

På grund af afbud fra de topseedede japanere Yuki Fukushima og Sayaka Hirota ville vinderne nemlig suse gennem 2. runde uden kamp og direkte i kvartfinalen.

Og det blev danskerne, der snuppede den eftertragtede genvej med en sejr på 22-20, 21-18.

I begge sæt var Poulsen og Bøje foran med fire-fem point midtvejs, men blev indhentet mod slutningen. Begge gange sluttede duoen dog stærkt af og lukkede kampen på den første matchbold efter 39 minutter.

– Det var en lettelse. Jeg synes, vi stod godt imod i dag. Der er stadig mange ting, der kan blive bedre, men vi synes selv, vi holder os til gameplanen i størstedelen af kampen, siger en glad Mette Poulsen.

– Vi føler os stadig ikke 100 procent tilpas derinde. Det er svært at time boldene, og der skal ikke så meget til, før vi bliver usikre. Men i dag kæmper vi, og bliver ved med at tro på konceptet, siger hun.

Mette Poulsen og Alexandra Bøje er nummer 36 på verdensranglisten og kæmper for at etablere sig blandt de 32 par, der er sikret deltagelse i de store World Tour-turneringer.

Og her hjælper kvartfinalen i Thailand Open godt til.

Pladsen blandt de sidste otte par udløser nemlig 6.600 point – eller cirka dobbelt så mange som danskerne havde scoret i en enkelt turnering inden afrejsen til Bangkok.

I sidste uges turnering var Poulsen og Bøje oversidder i 1. runde og hentede 4.800 point, så de to udgaver af Thailand Open har været ganske indbringende.

Økonomisk har turen indtil videre indbragt den danske damedouble små 10.000 dollars til deling, mens en sejr på fredag udløser yderligere 8.000 dollars og ekstra 1.800 ranglistepoint.

Der skal dog en voldsom overraskelse til, hvis Poulsen og Bøje skal have fingre i en semifinaleplads.

– Vi skal uden tvivl møde Greysia Polii og Apriyani Rahayu, som vandt i sidste uge. Det bliver spændende og sjovt, siger Mette Poulsen om mødet med de formstærke indonesere.

– Det er lidt de kampe mod top 5 par, som vi gerne vil måle os med. Vi går ind med samme indstilling som til alle kampe, og normalt rammer vi et godt niveau, når vi møder verdensklasse par. Så vi glæder os, siger Mette Poulsen.