Cyklister samler ind til hjertestartere

Foto: Joachim Christensen

Hjerterytterne Næstved havde inviteret til stort anlagt motionscykelløb med start ved kasernen i Næstved søndag. Solen skinnede, og der var smil at spore for de cykelryttere, der blot ventede på at blive sendt af sted.

To af dem var Helle og Natascha, der skulle køre familieruten på 20 kilometer. De var blevet overbevist til at hoppe i cykeltøjet på grund af muligheden for at få lidt motion samtidig med, de kunne støtte et godt formål.

Overskuddet fra dagen skal nemlig bruges på at købe to nye hjertestartere, der skal hænge i Næstved bymidte. De to kvinder havde – heldigvis – ikke selv været ude for at skulle bruge en hjertestarter i privat sammenhæng, men de ville gerne bidrage til, at de er let tilgængelige i Næstved.

Forinden de sidste cykelryttere trillede ud på den korte strækning, så var de mere erfarne motionscyklister sendt ud på ture af 100 og 50 kilometers længde. De fik trænet bjergbenene på lokalområdets stejleste stigninger, blandt andre den såkaldte P2-bakken, Menstrup Bjerg og bakken ved restaurant Villa Gallina.

Alt i alt havde 100 personer tilmeldt sig løbet. Godt og grundigt under de udmeldte forventninger. Man havde håbet på 500 deltagere.

– Vi ville gerne have været flere. Vi ved godt, der er cykelløb hver evig eneste weekend, men vil vil gerne give det en skalle og blande os i mængden, sagde eventkoordinator for Hjerterytterne Næstved Kristian Larsen.