Byrådsflertal sender havnen ud af byen

Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten er enige om at sende havnen ud af byen i 2034. Samtidig pålægges havnebestyrelsen at finde en alternativ placering for enden af Svingbroen.

Byrådsflertal sender havnen ud af byen i 2034

Andreas Pourkamali (RV), Carsten Rasmussen (S), Susanne Steensgaard Tariq (EL) og Jette Leth Buhl (SF) vil sammen sende havnen ud af byen.

På et hasteindkaldt pressemøde præsenterede byrådsflertallet fredag en beslutning om havnens fremtid. Aftalen indebærer at havnens nuværende aktiviteter udfases frem mod 2034. Samtidig pålægges havnebestyrelsen at fremlægge en udtømmende udviklingsplan for byrådet, der beskriver og forholder sig til mulighederne for at flytte havnen ud af byen. Den skal være færdig senest ved udgangen af 2024 og havnen må bruge op til fem millioner kroner af havnebestyrelsens egen kasse på at nå frem til en alternativ placering.

Og hvis ikke der kan findes et alternativ til den nuværende placering, ja så lukker havnen, bekræfter forligspartierne over Sjællandske.

Aftalen er underskrevet af Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten, der tilsammen tæller 17 af byrådets 31 medlemmer.

Havnens fremtid afgøres endeligt på byrådsmødet tirsdag den 30. maj.