Børnefest som i det rigtige melodi grandprix

Sommerfuglen blev mandag omdannet til en stor fest. Børnene optrådte med kendte sange fra tidligere MGP. De var godt bakket op af sanger og musiker Siri Myggen.

Børnefest som rigtig MGP deltager
Foto: Dorte Rye Silbo

Siri Myggen vidste ikke, hvad hendes opgave gik ud på, da hun sidste år blev kontaktet af børnekulturkonsulent Katrine Gjesing. Siri blev bedt om at sætte kryds i sin kalender på flere forskellige datoer.

Sanger og musiker Siri Myggen formidler MGP-sangene, mens børn fra Børnehuset Sommerfuglen er på scenen.

Der var nemlig strenge krav til, hvornår aktiviteter om MGP måtte afsløres, og Katrine Gjesing i Næstved Kommune kunne derfor ikke røbe nogle detaljer.

– Katrine finder altid på noget sejt, så jeg sagde straks ja, fortæller Siri Myggen, da hun er på besøg i Børnehaven Sommerfuglen på Skovburren sammen med børnekulturkonsulenten.

Børn fra Børnehuset Sommerfuglen leger MGP-deltagere. Her giver Græshopperne den gas med sangen Drenge Og Piger.

Siri på MGP-turné

Den hemmelige opgave var en MGP-turné med besøg i seks forskellige institutioner i Næstved. De fem øvrige var Sognefogedgaarden i Fuglebjerg, Børnehuset Himmelhøj i Fensmark, Børnehuset ved Diget og Humlebien.

I dag var Siri Myggen, der selv er kæmpe MGP-fan, altså nået til Sommerfuglen. De tre stuer havde fået tildelt, hver en kendt sang fra børnenes MGP: Popcorn, Drenge Og Piger samt Rulleskøjteløb.

– Selvom de nye sange nu er afsløret, har det været vigtigt at vælge tidligere sange, som børnene kender, forklarer Katrine Gjesing, mens hun nyder at se børn på Sommerfugle-stuen, der er i gang med at øve til dagens fest.

Popcorn-sangen er fuldendt med passende hatte, da børn fra Sommerfuglen optræder.

Pailletter og strutskørter

Den får hele armen mens MGP-sangen Rulleskøjteløb toner ud af højtaleren og børnene skråler med i en karaokeversion. Siri Myggen formidler sangene, og hun sørger for koreografien, mens børnene nyder dagens mandagsevent.

Forud har børnehaven øvet sig og pyntet festligt op til formålet. Der ses pailletter og strutskørter. Nogle børn er malet med noder i ansigtet, mens andre bærer popcorns-hatte kreeret i børnehaven. Meget genialt synger de også sangen Poncorn, der ved børnenes MGP sidste år blev leveret af The Raptiles.

Dagen kulminerede med en optræden i fællesrummet. Der blev vrikket med hofterne og sunget i de egen designede mikrofoner. Det var en rigtig god leg at være MGP-deltager.