Bestyrelsen ville ikke høre træneren

Foto: John Ringstrøm
Bestyrelsen i Herlufsholm Fodbold mente ikke, det var nødvendigt at høre cheftræner Thomas Rune (billedet) om udsigten til at deltage i en landsdækkende 1. division. Foto: Simon Ydesen
Bestyrelsen i Herlufsholm Fodbold mente ikke, det var nødvendigt at høre cheftræner Thomas Rune (billedet) om udsigten til at deltage i en landsdækkende 1. division. Foto: Simon Ydesen

De seneste dages opbrud i Herlufsholm Fodbolds kvindeafdeling har efterladt en klub uden et hold i 1. divisions oprykningsspil til kvalifikationsrækken, hvor holdet ellers lå nummer to.

Både cheftræner Thomas Rune og samtlige af hans spillere i truppen har henholdsvis sagt op og meldt sig ud i protest over blandt andet manglende opbakning fra bestyrelsen. Træneren og spillerne lægger især vægt på, at klubben tilsyneladende ikke vil deltage i en kommende landsdækkende 1. division.

Fodboldafdelingens bestyrelse har indtil videre været tavs, men lørdag formiddag kom den med sin version af sagen på klubbens egen hjemmeside.

»Thomas Runes opgave i klubben har hele tiden været at varetage træning og kampe for vores dygtige 1. divisions Damer, hvilket resultatet viser at han har klaret godt. At Herlufsholm ikke ønsker at damerne skal spille i en landsdækkende 1. division, kan vi i bestyrelsen ikke genkende. Det skal bemærkes, at kvindedivisionsudvalget endnu ikke har indstillet forslaget om en landsdækkende 1. division til endelig godkendelse i DBU. Inden kvindedivisionsudvalget indstiller forslaget for DBU, har de bedt om høringssvar fra alle 1. divisionsforeningerne. Da udarbejdelse af høringssvar er en bestyrelsesopgave, har vi naturligvis ikke involveret Thomas Rune i udarbejdelsen af høringssvaret, og heller ikke drøftet det med ham…«, lyder det blandt andet.

Måske en misforståelse

Klubben mener til gengæld, der kan have været opstået en misforståelse.

»Derimod har kvindedivisionsudvalget talt med Thomas Rune om HG´s høringssvar, og det er sikkert her misforståelsen er opstået. For i vores høringssvar har vi skrevet, at vi syntes at oplægget indeholder spændendende sportslige tiltag, men da oplægget ikke redegør for de økonomiske konsekvenser for en landsdækkende turnering og dækning af de øgede udgifter for klubben i form af transport og evt. forplejning for ikke at nævne kravene i oplægget til fysiske trænere, blev bestyrelsens konklusion, at vi ikke kunne bakke op om forslaget, på grund af uklare økonomiske krav. Dette betyder ikke, at man fra bestyrelsens side ikke ønsker at følge og støtte pigernes drømme og ambitioner om at spille i kvalifikationsligaen…..ej heller at trække holdet ud af en evt. kvalifikation til 1. division«.

Således forklarer bestyrelsen sig, og den skriver også, at den efter Runes opsigelse havde inviteret spillertruppen til et møde. Det kontante svar på den invitation var en udmelding fra 17 (ifølge bestyrelsen) af spillerne.