Begejstret fan: Internetstjerner bedst uden reklamer

Foto: Bjarke Skov

Kender du ComKean og Den Mandlige Elg? Det er der mange børn, der gør. De kender dem fra YouTube, hvor de to streamingstjerner gennem en næsten endeløs række af videoer spiller computerspil tilsat gode fif samt spas, gak og løjer. Kristi himmelfartsdag indtog de det for længst udsolgte Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne i Næstved med deres show Tæller/Tæller Ikke.

De godt 500 publikummer var kommet fra både nær og fjern, og blandt dem var familien Jepsen fra Ishøj. Theodor på otte år og hans storebror Niels-Peter på 10 tog deres mor med til det sydsjællandske for at opleve ComKean og Den Mandlige Elg live. Med sig havde de også en stribe forventninger til deres første show med de to YouTube-stjerner.

– Jeg glæder mig til at se dem uden reklamer, siger Theodor Jepsen til Sjællandske.

Både ham og brormand Niels-Peter laver selv videoer til YouTube og har fulgt ComKean og Den Mandlige Elgs gøren og laden i et års tid. De håber at møde deres idoler efter showet og stille dem et spørgsmål.

– Jeg vil gerne vide, hvordan det er at være YouTuber, siger Niels-Peter Jepsen.

I indgangen til salen fik alle udleveret to knæklys, og det var ikke tilfældigt. Gennem showet dystede de to YouTube-stjerner med hjælp fra udvalgte publikummer om at blive den bedste i en række spil. Når vinderen skulle kåres blev salen kortvarigt forvandlet til lidt af en kampplads, når de fremmødte børn stemte med knæklysene. Skæret fra de skiftevis røde og grønne knæklys fyldte salen, som var det en kæmpe kampscene i Star Wars.

Lydniveauet i Ny Ridehus torsdag var efter alt at dømme noget højere end i de kendte stjernekrigsfilm, da de fremmødte børn i stedet for at sige som snurrende lyssværd gav den som gigantiske heppekor. Efter en række tætte kampe i alt fra kampsport til gakkede gangarter trak ComKean sig fra dagens syvkamp med en sejr på 4-3.