Bare en kamp fra finalen

Basketball: Team FOG Næstved skal forbi Randers Cimbria lørdag, hvis sydsjællænderne vil i deres anden pokalfinale.

Guldaspiranter tog sikkert første slutspilssejr

Jimbo Lull er måske/måske ikke med, når Team FOG Næstved lørdag får besøg af Randers Cimbria i pokalsemifinalen.

Foto: Thomas Olsen

For fem år siden plus en uges tid skrev Team FOG Næstved klubhistorie, da de for første gang nogensinde tog pokaltitlen ved at slå Horsens IC i finalen.

Det skete 28. januar 2017, hvor sydsjællænderne i Forum Horsens vandt med 81-80 over værterne, der ellers førte med ni point halvandet minut før tid.

Team FOG Næstved fik dog udlignet til 80-80 fem sekunder før tid, og på et sænket straffekast af Philip Nolan kunne gæsterne juble til den helt store guldmedalje.

Siden har Næstved-mandskabet ikke været i finalen, men det har været tæt på. Blandt andet tabte man efter overtid i semifinalen til selvsamme Horsens IC i 2020.

To gange tidligere – i 2006/07 og 2008/09 – var sydsjællænderne også i finalen, men tabte begge gange til Bakken Bears.

Lørdag i den gamle Næstved-Hallen får sydsjællænderne en ny chance for at nå finalen. Det kræver, at Randers Cimbria bliver besejret.

Men randrusianerne er stærkt kørende for tiden. I Basketligaen er de på tredjepladsen og har ligesom Team FOG vundet 14 kampe. Men hvor Næstved har tabt fire kampe, har Randers blot tabt tre.

Blandt andet har Randers tabt i Næstved, da værterne vandt 90-85 i oktober. I den omvendte kamp vandt kronjyderne så 101-97.

Alt tyder derfor på en ultratæt pokalsemifinale i Næstved, hvor hjemmeholdet håber på masser af tilskuere.

Det kan også blive nødvendigt med al den opbakning, de kan få, for cheftræner Andy Hipsher kan måske ikke stille i stærkeste opstilling. Eksempelvis er både Ian Dubose og den store center Jimbo Lull tvivlsom til opgøret.

Jimbo Lull er måske/måske ikke med, når Team FOG Næstved lørdag får besøg af Randers Cimbria i pokalsemifinalen. Foto: Thomas Olsen