Arena får mulighed for at låne 48 millioner

Foto: THOMAS OLSEN, Marianne Due
©THOMAS OLSEN 050413
  DGI GYMNASTIKGALLA I NÆSTVED HALLERNE
©THOMAS OLSEN 050413 DGI GYMNASTIKGALLA I NÆSTVED HALLERNE

Næstved Arena får mulighed for at låne 48 millioner kroner til en ny arena, der skal kunne rumme alt fra landskampe til skoleidræt og gymnastikopvisninger.

Der er Lokale og Anlægsfondens, der bevilger lånet, som er det største i fondens historie.

Den kommende arena skal opføres ved Næstved stadion og den ene af de eksisterende tre haller på området. Ideen er at binde arenaen, de gamle idrætshaller og stadion sammen, så de får fælles adgangsforhold, mødesteder og nye servicefaciliteter.

Arenaens gulv skal rumme to håndboldbaner. Der indgår desuden teleskoptribuner, der hurtigt kan foldes ud, så arenaen også kan bruges til store kulturelle begivenheder og events. Næstved Arena forventes også at kunne vise håndbold- og basketballlandskampe med op til 3.500 tilskuere. Det er dog ikke stort nok til at rumme slutrundeturneringer.

Nye VIP-faciliteter

Der bliver ikke kun plads til masser af sport i den nye arena men også en stor foyer med café og en VIP-lounge med udsigt til fodboldstadion.

Idrætsudøverne og foreningerne kan også glæde sig til nye omklædningsrum, toiletter, mødelokaler og depoter.

I alt er der tale om et byggeprojekt på 6.850 kvadratmeter, der er tegnet af CEBRA Arkitekter, og prisen er i alt 68,277 millioner kroner.

Udover Lokale og Anlægsfonden støtter Næstved Kommune byggeriet med fem millioner kroner.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

– Det er et interessant bud på, hvordan en opvisningsarena også kan bruges i hverdagen.af både bredden og eliten. Udnyttelsen af det store halgulv er fleksibelt tænkt med teleskoptribunerne, der frigør kvadratmetre, som kan udnyttes til forskellige aktiviteter i dagligdagen. Samtidig får Sjælland også en fin opvisningsarena for bl.a. håndbold og basketball.