Anders’ klæbehjerne kan føre ham til TV-millionen

Foto: Fotograf Carsten Andersen, Ida Steenfeldt Andersen

Med en særlig stor viden og interesse for historie og film, skal 42-årige Anders Berg Petersen søndag aften forsøge at få en million kroner med hjem fra studiet, når han deltager i »Hvem vil være millionær?«.

Programmet er optaget i forvejen, så han ved godt selv, hvor mange penge hans viden er værd.

Anders Berg Petersens lyst til at quizze har tidligere ført ham på landsdækkende TV. I 2003 deltog han i TV-quizzen Jeopardy. Her blev han femdobbelt stormester og kunne gå hjem med en check på i alt 111.400 kroner.

Pengene brugte han dengang på en ny lejlighed i København og lidt rejseri. Men det er ikke det endelige beløb, der får ham til at stille op i TV-programmerne med penge på højkant.

– Jeg kan godt lide at prale lidt af min viden, og så må janteloven komme efter mig, men det kan jeg, siger han.

Selve produktionen bag et TV-program interesserer ham også. Derfor håber han på at komme til at lave flere fjernsynsprogrammer i fremtiden.

– Lige nu er jeg ledig, så kom der et jobopslag, hvor både TV og quiz indgik i beskrivelsen, ville jeg søge det, siger han og griner.

Lim i hovedet

Anders Berg Petersen har en kandidat i engelsk og har igennem sin tid i uddannelsesverdenen fået en del af den viden, han har nu.

Derudover har livet også ført ham på længere ophold i blandt andet Grønland, London og Talin.

Det er heller ikke noget, man bliver dummere af ifølge ham selv. Han har en helt bestemt taktik, når han bliver stillet et spørgsmål.

– Jeg forsøger at tænke tilbage og huske på, om svaret kan gemme sig i nogle af de oplevelser, jeg har haft, forklarer han.

Hvis det ikke resulterer i et sikkert svar, følger han sin mavefornemmelse.

Han kan ikke komme udenom, at mange af de ting og oplysninger, han har set, hørt og fået, af uforklarlige årsager sidder fast i hovedet på ham.

– Jeg har klæbehjerne, og det resulterer i, at jeg kan huske de mærkeligste ting, som jeg så pludselig skal bruge, siger han.

Det er ifølge ham selv en af forklaringerne på, hvorfor han synes at quizzer er sjove.

Næstved er hans nye hjem

Oprindeligt kommer han oprindeligt fra Struer. Efter rejser og flere år i København fandt han dog ud af, at hus, have og hyggeligt naboskab betød mere for ham end at være tæt på det pulserende byliv. Derfor købte han et hus i Næstved, hvor han har boet siden april i år.

– Jeg har været i Næstved flere gange i forbindelse med arbejde, og det er bare en by, der er vokset på mig, siger han.

Han slår fast, at her er hyggeligt, og at han forventer at blive boende i mange år endnu.

– Jeg håber at få et god arbejde i lokalområdet, så jeg kan nyde byen så meget som muligt, siger han.

Programmet bliver sendt på TV2 Charlie søndag den 13. oktober klokken 20.50.