Al min kærlighed ligger her

Hanne Hansen er efter den 1. oktober ikke længere ejer af Fred. Jensen & Søn, men hun vil fortsat være i butikken - nu som ansat på deltid.
Hanne Hansen er efter den 1. oktober ikke længere ejer af Fred. Jensen & Søn, men hun vil fortsat være i butikken – nu som ansat på deltid.

SORØ: Der er lukket den 30. september i Fred. Jensen & Søn på Storgade på grund af status. Årsagen er, at indehaver Hanne Hansen har valgt at sælge guldsmedebutikken til Bettina Troest. Den 1. oktober bliver ejerskiftet markeret med morgenkaffe klokken 9.30.

Hanne Hansen kom i lære i 1959 i butikken og fik senere mulighed for at købe den.

– I mange år var vi to, men for 14 år siden gik min kompagnon på pension. Jeg ville fortsætte, fortæller Hanne Hansen, der er glad for kunderne.

– Derfor bliver jeg i butikken. Jeg går ned på 20 timer om ugen, siger Hanne Hansen og griner.

Hun ved godt, at de 20 timer nok nærmere er et mål.

– Jeg ved godt, at det nok ikke kommer til at holde. Slet ikke op til jul, siger Hanne Hansen.

Den nye indehaver bor i Næstved og er kommet i butikken som sælger. Bettina Troest faldt for for butikken på Storgade med det samme.

– Hun sagde, at jeg skulle tænke på hende, hvis jeg en dag ville sælge, fortæller Hanne Hansen.

Bettina Troest har ved flere lejligheder hjulpet til i butikken.

– Bettina har betinget sig af, at jeg blev, siger Hanne Hansen, som ikke var svær at overtale.

– Al min kærlighed ligger her. Smykker er noget specielt. Jeg kan blive helt salig, når en kunde går ud af butikken, og jeg har fundet det helt rigtige til vedkommende, siger Hanne Hansen, som vil bruge den mere fritid sammen med sin mand, og så vil hun gå og cykle nogle flere ture i den smukke natur på Reersø.

britt