A.P. Møller-penge skal gøre elever dygtigere

Foto: Mogens Lorentzen
Skolechef Lars Nedergaard (til venstre) og formanden for børne- og skoleudvalget Søren Dysted måtte i vinter lægge ryg til voldsom forældre-kritik for områdeledelse. Nu er de klar med en plan for bedre undervisning på alle skoler. Foto: Mogens Lorentzen
Skolechef Lars Nedergaard (til venstre) og formanden for børne- og skoleudvalget Søren Dysted måtte i vinter lægge ryg til voldsom forældre-kritik for områdeledelse. Nu er de klar med en plan for bedre undervisning på alle skoler. Foto: Mogens Lorentzen

– Det er fantastisk, siger en begejstret skolechef Lars Nedergaard.

Han er chef for Næstved Kommunes skolevæsen, som netop har fået en kæmpe-donation fra A. P. Møller-fonden. Efter hvad Sjællandske erfarer er det den hidtil største udbetaling fra A. P. Møller Fondens folkeskoledonation. Beløbet er på 10.2 millioner kroner. Samnmen med en bevilling fra Næstved Kommune på godt 14 millioner kroner er der udsigt til, at niveauet i alle Næstveds skoler skal have et løft over de næste tre år.

– Jeg er sikker på, at vores projekt har en del bevågenhed over hele landet. Det første gang, at man så målrettet går efter et kompetanceløft i alle skoler i en kommune. Sammen med organisationsændringerne, som træder i kraft til sommer, bliver det kæmpe løft. Jeg er sikker på, at resultatet kan måles om tre år, siger Lars Nedergaard til Sjællandske.

Fonden har i alt modtaget 69 ansøgninger. Og fondsbestyrelsen støtter Næstved-projektet, der har navnet »Synlig læringseffekt for både elever, medarbejdere og ledere i skolen«.

Alle skal på skolebænken

Det tekniske navn dækker over, at alle omkring 1200 medarbejderne i kommunens folkeskoler skal på »skolebænken«.

Ifølge skolechefen gælder det både ledere, lærere og pædagoger. Det er første gang, at alle bliver bedt om at øge kvaliteten af deres indsats.

Hele pakken er sammensat af flere tilbud, som har det mål at give synlige resultater – niveauet hos eleverne i kommunens skoler hæves. På dansk betyder det, at alle bliver dygtigere – på begge sider af det kateder, der efterhånden er fortid på skolerne.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Søren Dysted (S) er meget tilfreds med A.P. Møller-pengene.

– Det er ikke til at få armene ned. Nu får vi mulighed for at sende alle vores medarbejdere på efteruddannelse. Byrådet har det mål, at karakter-gennemsnittet skal forhøjes. Om fire får skal vi være over landsgennemsnittet. Og nu får vi mulighed for at klæde vores lærere og pædagoger bedre på, siger Søren Dysted.