51-årig mand dømt for voldtægt af sin niece

Foto: Jens Wollesen
Retten i Næstved troede ikke på mandens forklaring om, at han kun havde befølt pigen uden på tøjet. Foto: Jens Wollesen
Retten i Næstved troede ikke på mandens forklaring om, at han kun havde befølt pigen uden på tøjet. Foto: Jens Wollesen

I november sidste år gik en på det tidspunkt 21-årig kvinde og hendes 39-årige moster til politiet og fortalte, at de begge var blevet udsat for seksuelle overgreb af et nærtstående familiemedlem. For den yngste kvinde var det sket for 12 år siden, mens det for den ældste var foregået for omkring 35 år siden.

Tirsdag sad en 51-årig tyndhåret mand med briller på anklagebænken ved Retten i Næstved, hvor han var tiltalt for voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje samt forsøg på det samme mod pigen, der er hans niece og dengang var ni år gammel.

Der var ikke rejst tiltale for overgrebene mod den ældste kvinde, mandens lillesøster. De skulle være sket for cirka 35 år siden, da den tiltalte – ældste i en søskendeflok på fem – var omkring 16 år, og pigen var i femårsalderen. Forholdet havde nemlig overskredet forældelsesfristen.

Selvom der ikke var rejst tiltale, ville anklager Jeanette Wincentz Andersen gerne indkalde den 39-årige kvinde som vidne i sagen. Dette blev hun dog nægtet af retsformanden efter protest fra den 51-åriges forsvarer, Keld Nørreslet.

Dermed blev den i dag 22-årige kvinde og hendes mor de eneste vidner i sagen, men det var også nok for retten, der fandt den unge kvindes forklaring – som blev holdt for lukkede døre – meget troværdig. Den 51-årige blev derfor dømt for begge sagens forhold efter den præcise ordlyd i anklageskriftet.

Straffen for overgrebene mod niecen lød på fire måneders ubetinget fængsel. Anklageren havde procederet for et halvt års fængsel. Onklen skal desuden betale 22.000 kroner i erstatning til pigen.