100 millioner sikrer fremtiden i Sct. Jørgens Park

Enten skulle butikscenter rives ned eller også skulle det renoveres. Ejeren af Sct. Jørgens Parks populære butikscenter, Nicolai Hartmann, synes han har taget den rigtige beslutning. Han investerer i en moderne forvandling.

Center tæt på nedrivning - nu investeres 100 millioner

Der bliver en ny stor hovedindgang med gennemgang til Parkvej. Visualisering: William Tolstrup Arkitekter Aps

– Det er et kæmpe indgreb i erhvervslivet, men der har været stor opbakning fra alle. Sådan fortæller Nicolai Hartmann, indehaver af J.H Administration, som står bag Sct. Jørgens Park – Næstved Butikscenter (SJP).

Han kalder centeret for en ældre dame, og han havde valget mellem at rive det gamle butikscenter ned for i stedet at bygge lejeboliger.

Peer Arvid Jensen, administrerende direktør i J.H Administration (tv), Carsten Mogensen, der har været inspektør i Sct. Jørgens Park i 43 år viser her sammen med indehaver af ejendomsselskabet, Niels Hartmann, hvor den nye hovedindgang med gennemgang til Parkvej, bliver etableret.

Byggerod er i gang

I stedet blev det til en omfattende renovering, fordi han vurderer at det absolut har sin berettigelse. Derfor er kunderne de seneste cirka fire måneder blevet mødt af butikker, der rykker rundt og trods byggerodet lokker med gode tilbud.

En stor skitse over det endelige resultat kan nu offentliggøres.

Hele facaden langs den velkendte arkade bliver magen til Fitness World, der i øvrigt skifter navn til PureGym.

– Der bliver masser af store vinduespartier og et meget bedre klima modsat tidligere, hvor der altid har været koldt om vinteren og for varmt om sommeren. Fremover vil man opleve et rart klima året rundt. Den nye renovering betyder, at man bedre kan styre indeklimaet, fortæller Nicolai Hartmann.

Hele gangarealet gennem centeret bliver udskiftet med nye klinker.

Skitsen over fremtidens Sct. Jørgens Park – Næstved Butikscenter er blevet til af William Tolstrup Arkitekter Aps.

Slagter med åbent pølsemageri

Hvis vi tager butikkerne slavisk ned gennem det lille og populære center i byen, bliver den første butik efter PureGym, Wienerconditoriet.

– Facaden rykkes godt en meter ud i arkaden, så bageren får mere plads og bedre forhold til at betjene kunderne.

Som noget helt nyt vil en slagterbutik være med til at styrke centeret. Det er Slagteren ved Thomas Kyhn på Hvedevænget, der flytter sin butik, og udover slagterbutikken etableres et arbejdende pølsemageri til offentlig skue.

Fælles område med spisesteder

Pyramiden flytter fra den ikoniske bygning. Bag et stort træskelet gemmer sig i øjeblikket et igangværende byggeri med store glaspartier, hvor den eksisterende tagkonstruktion bliver inddraget, så udseendet stadig kan leve op til navnet.

Parkens Sandwich placeres ved siden af den nye version af Pyramiden.

Udviklingen af den nye Pyramiden kommer til syne bag det store træskelet. Et spændende byggeprojekt, hvor den eksisterende tagkonstruktion bliver inddraget.

Ny hovedindgang ud til Parkvej

– En anden spændende del af projektet bliver en ny stor hovedgang med en gennemgang fra p-plads til Parkvej, der vil give direkte adgang til Rema 1000 på modsatte side af vejen. Kommunen har givet tilladelse til at nedsætte hastigheden, og busstoppested bliver placeret nær hovedindgang, forklarer Hartmann.

Den gule mur langs Parkvej forsvinder delvist, og de historiske kunstværker bliver samlet og bevaret andre steder på muren.

Den nye store hovedindgang vil adskille Restaurant Mona Lisa og Pyramiden ved at spisestederne er placeret på hver sin side af indgangen.

– Begge spisesteder får en vigtig placering, og der bliver også udeservering ud til p-pladsen for både Pyramiden og Mona Lisa.

Nye selskabslokaler

Ved siden af Mona Lisa etableres nye handicapvenlige toiletter, og på 1. sal et selskabslokale på cirka 300 kvm med en stor tagterrasse på 100 kvm. Selskabslokalet udlejes gennem de to restauranter og forventes færdig, som noget af sidste i byggeprojektet.

Matas og Skoringen bliver det samme sted og bliver betydeligt opdateret, og det samme gør frisøren HairTeam. Salonen står færdig moderniseret.

I øjeblikket er Damborg Isenkram til dels rykket ud i arkaden imens et lokale ved siden af den eksisterende butik bliver inddraget, så isenkræmmeren får mere plads.

Butik Mette flytter og får en noget større butik. Den får ny plads ved siden af Damborg Isenkram. Herefter Parkens Optik, der bliver opdateret og gjort en smule større.

Tidlig forvandling af vinhandel

Næstved Vinhandel er den første færdige butik. Personalet i vinhandlen kan ikke længere skjule sig i butikken, der har fået dobbelt så meget plads.

Den er blevet mere indbydende med store glaspartier og er nu faktisk beliggende i den modsatte ende af centeret.

Indehaver Lars Hvidesø Andersen fortæller at både personale, og det store udvalg er blevet mere synlig i den nye Næstved Vinhandel.

Den tidligere Fakta butik fortsætter på den samme placering og har i nyere tid ændret konceptet til en Coop 365.

Blomster i Pyramiden

Frk. Søndergaard kommer til at byde på et blomsterflor i den tidligere Pyramiden, og der etableres et område med planter ude ved p-pladsen.

Næstved Svane Apotek fortsætter det samme sted, men bliver opdateret og udvides en smule.

Der etableres en ny hovedindgang til Torvet, hvor både Næstved Vinhandel, Coop 365, Frk. Søndergaard og apoteket har til huse. Og da vinhandleren skulle bruge mere plads bliver de daværende toiletter flyttet til en ny placering mellem dyrebutikken og tandlægeklinikken.

Sundhedscenter i Atriumgården

I Atriumgården fortsætter læger og tandlæger i stueplan: – Restaurant Mona Lisas lokaler bliver inddraget til ProTreatment, som har overtaget den tidligere Fysium. Her åbner et sundhedscenter primært med fokus på fysioterapi og med mulighed for andre behandlere, fortæller Nicolai Hartmann.

Han føler ikke at det kan gentages nok, hvor stor en berettigelse centeret har i fremtiden. Vi er bredt repræsenteret i vores udvalg, og vi skal i øvrigt ikke konkurrerer med Næstved Storcenter. Det er et andet opland, som vi trækker fra.

Der bliver en ny stor hovedindgang med gennemgang til Parkvej. Visualisering: William Tolstrup Arkitekter Aps

Ingen butikker er gået tabt

– Vi har haft coronapandemi og onlinesalg er en stor udfordring for vores detailbutikker, men jeg må konstatere, at vi ikke har mistet en eneste butik i centeret.

– Jeg kan godt oplyse, da jeg spurgte banken om de ville låne mig 100 millioner kroner til en renovering, kiggede de noget på mig. Men de sagde ja, fortæller Hartmann.

Næste projekt under J.H Administrations vinger er det grønne område på Parkvej mellem Grønlandsvej og Rolighedsvej.

– Vi har købt jorden af Næstved Kommune og huset på grunden bagved bliver revet ned, når vi skal i gang med et byggeprojekt, der kommer til at bestå af 30 lejeboliger, siger han.

Historisk byggeprojekt i Sct. Jørgens Parks butikscenter

Sct. Jørgens Park – Næstved Butikscenter er bygget i 1965 og renoveret i 1993. Den nye ombygning koster 100 millioner kroner. Det forventes at så færdig allerede i oktober/november måned 2023.

Sådan bliver placeringen:

 • PureGym
 • Wienerconditoriet
 • Slagteren v/. Thomas Kyhn
 • Sandy Slik
 • Pyramiden
 • Parkens Sandwich
 • Restaurant Mona Lisa
 • Selskabslokale på 1. sal
 • Matas
 • Skoringen
 • Hairteam
 • Ældresagen på 1. sal
 • Damborg Isenkram
 • Butik Mette
 • Parkens Optik
 • Næstved Vinhandel
 • Coop 365
 • Frk. Søndergaard
 • Næstved Svane Apotek
 • Bonnie Dyrecenter
 • Tandlæger og læger
 • Pro Treatment (fysioterapi)