Visioner, politikere og økonomi

“Borgerne har brug for andet end problemer og presset økonomi”

Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum

Sigurd Agersnap, tidligere viceborgmester i Lyngby-Taarbæk, har været de senere års eneste lyspunkt i kommunalbestyrelsen, så det gør da indtryk, når han skriver, at vi skal behandle politikerne med omtanke, fordi de har det svært. Jeg vil nu alligevel tillade mig at påpege tre forhold, som de seneste ugers økonomiproblemer, har sat tydeligt i relief. Det politikernes synlighed, deres manglende visioner og deres evner til budgetlægning.

For at starte med det sidste, så er det påfaldende hvor tit vi i denne kommune bliver mødt med sparekrav, ikke mindst i utide, som denne gang. Jeg bliver nødt til at gentage, hvad jeg har skrevet tidligere : I mine 39 år som ansat under en af de større forvaltninger, kom sparekravene stort set rullende hvert år. Det må blandt andet skyldes, at politikerne budgetterer alt for stramt.

Min anden anke er, at politikerne er alt for anonyme, når de først er valgt. Alle de flotte løfter fra valgkampen bliver hurtigt gemt væk, og lur mig. Beder man tilfældige borgere på Lyngby Hovedgade om at nævne navnene på nogle lokalpolitikere, så vil de fleste blot sige Sofia Osmani ! (Og fint nok med det, meeen).

Så er der visionerne. Det er da for sølle, at vi her flere år efter Benny Andersens død, stadig ikke har fundet ud af, at opkalde en lokalitet efter ham. I stedet for at "putte" den påtænkte park på Assistens kirkegård i mølposen pga af den pressede økonomi, så kunne man da have den ambition, at selvfølgelig skal projektet da sættes igang. Borgerne har brug for andet end problemer og presset økonomi. Ethvert samfund næres ved udvikling! Derfor, gå stille og roligt igang med at fjerne beplantningen rundt om den gamle kirkegård, og giv stier og bænke lidt "opshining". Gravsteder kan sagtens blive hvor de er, og stille og roligt vil man få skabt et grønt åndehul midt i byen, vis-a-vis Storcentret. Det må kunne lade sig gøre, uden et stort "forkromet og dyrt" anlægsprojekt.