Vidensbyen har påvirket udviklingen af Lyngby

Ti år efter Vidensbyens fødsel konstaterer tidligere borgmester og drivkraften bag, forhenværende borgmester Søren P. Rasmussen, at man så rigtigt, da man valgte at etablere samarbejdet.

Vidensbyen har påvirket udviklingen af Lyngby
Foto: Signe Steffensen
Glæden var stor ved indvielsen af Vidensbyen for ti år siden. Fra venstre: Tidligere direktør Torben Schwabe, Lyngby Storcenter, forhenværende borgmester Søren P. Rasmussen og Claus Nielsen, direktør på DTU.

Et unikt samarbejde mellem kommunen, virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og boligselskaberne.

Det er, hvad der står på bundlinjen, når Lyngby-Taarbæks borgmester, Sofia Osmani (K), kigger tilbage på de første ti år med Science City Lyngby. Det, der tidligere hed Lyngby-Taarbæk Vidensby.

”Det er et samarbejde, der har påvirket byens udvikling og understøttet vores særlige position som uddannelsesby med mange videnstunge virksomheder,” siger hun:

”For den enkelte borger har Vidensbyen for eksempel betydet et styrket samarbejde omkring åben skole, spændende arrangementer som ‘Viden & Vin’ og nu også et bæredygtighedsudvalg, hvor vi med fælles hjælp skal løfte den grønne dagsorden. Jeg er derfor sikker på, at vi også fremadrettet vil få gavn og glæde af Vidensbyen. Og jeg er glad for den store opbakning, foreningen har blandt virksomhederne og øvrige aktører i kommunen.”

“Vi så rigtigt”

Det var i hendes forgænger, Søren P. Rasmussens (V) regeringstid, at Vidensbyen blev skabt.

”Tillykke med de ti år til Vidensbyen,” siger han:

”Vi så rigtigt, da vi sammen med DTU, virksomhederne og handelen oprettede Vidensbyen til afløsning for det tidligere Erhvervsråd. Den nytænkning, som vi skabte, har vist sin styrke i samarbejde på tværs mellem alle parter, og det er i dag en model, mange andre forsøger at kopiere,” fortæller Søren P. Rasmussen:

”Det var ikke en let at få skabt Vidensbyen, og undervejs har nogle også truet med at ville spare den væk. Som tidligere borgmester er jeg meget stolt af, at jeg stod i spidsen for denne nyskabelse sammen med den tidligere kommunaldirektør, der også brændte for Vidensbyen,” siger han:

”Der er ingen tvivl om, at Vidensbyen har medvirket til at tiltrække virksomheder og vende den udvikling, vi havde, inden den blev etableret, hvor virksomheder flyttede fra kommunen, og vi i handelen og virksomhederne ikke udnyttede den viden, der ligger på DTU.”

I dag følger Søren P. Rasmussen Vidensby på afstand fra Frankrig, hvor han slog sig ned for et par år siden:

”Et godt råd fra mig vil være, at det forpligtiger at være en vidensby, og der skal skabes muligheder for udvikling, nytænkning og forandring.”

– Vidensbyen har påvirket byens udvikling og understøttet vores særlige position som uddannelsesby med mange videnstunge virksomheder, siger borgmester Sofia Osmani.