Der er for mange medarbejdere i direktionssekretariatet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Det mener i hvert fald viceborgmester Simon Pihl Sørensen, som undrer sig over, at der det seneste halvandet år er blevet ansat en del nye medarbejdere i et nyoprettet direktionssekretariat på Lyngby Rådhus. Ansættelser som vel at mærke er sket i en periode, hvor sparekniven har hængt over hovedet på Lyngby-Taarbæk.
"Når vi skal spare så meget, så er det vigtigt, at vi kan se borgerne i øjnene. Når direktionssekretariatet er vokset fra nul medarbejdere til syv, så er det udtryk for en prioritering, som jeg ikke er enig i," siger Simon Pihl Sørensen til Det Grønne Område. Den socialdemokratiske gruppeformand har stillet et spørgsmål til forvaltningen, der går på antallet af medarbejderne samt lønudgifterne til disse.
I forvaltningssvaret – som for den uindviede kan være en anelse svært at forstå – får man blandt andet oplyst, at der er ni medarbejdere i det omtalte sekretariat. Fire i ledelses- og effektiviseringsteamet, tre i kommunikationsteamet og en sekretær for kommunal- og vicekommunaldirektøren. Derudover er der en sekretariatsleder. Disse ni medarbejdere udgør en lønudgift på 5,2 millioner kroner om året.
Ifølge viceborgmesteren er det et ekstremt dårligt signal at sende til Lyngby-Taarbæks borgere, at kommunen udvider staben, mens andre områder risikerer at blive ramt af sparekniven.
"Hvis jeg skal oversætte forvaltningens svar til dansk, så betyder det, at man siden oktober 2008, er blevet syv mand flere i sekretariatet. En stigning på 700 procent. I den samme periode har vi sparet og skal nu fyre pædagoger og lærere. Og der ligger store besparelser på de svageste børn. Det er så langt ude i hampen i en tid, hvor der spares på kerneområder. Skal jeg sige; 'Ja, kære fru Jensen det er rigtigt vi skal spare på deres barns specialundervisning, til gengæld har vi fået syv nye mennesker på borgmesterens kontor på rådhuset. Så klag De bare, så kommer der i hvert fald hurtigt svar'. Ikke på vilkår. Det er et skævt signal, som socialdemokraterne ikke har været involveret i, og vi vil ikke stå på mål for det. Ikke på denne side af en månelanding," lyder det fra viceborgmesteren.
Han mener ikke, at en privat virksomhed på størrelse med Lyngby-Taarbæk har nær så mange medarbejdere siddende så tæt på direktionen.
"Der er kommet folk til hele tiden. Det er en underlig prioritering. Er Lyngby-Taarbæk nu så stor? Jeg sidder selv i en virksomhed, der er større, og der sidder der altså ikke så mange folk ved direktionen. Der er jo også andre direktører i andre forvaltninger – skal de også sidde med en stor stab?," spørger Simon Pihl Sørensen retorisk.
Fra 2008 til 2009 er antallet af akademikere i den centrale administration steget fra 113 til 119. Det samlede antal administrative medarbejdere er imidlertid steget mindre end i nabokommunerne. Lyngby-Taarbæk har haft en medarbejdervækst på fem procent på det administrative område, mens landsgennemsnittet ligger på otte procent. Væksten i Lyngby-Taarbæk er dog ifølge KL sket på netop akademiker- og chefområdet.
Det har ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra den kommunale direktion.