To coronasmittede i 3.g-klasse: Fokus på pauser og frikvarterer

Ekstra fokus på pauser og frikvarterer efter de nye særlige tiltag mod smittespredning

Foto: Frank S. Pedersen

For to uger siden måtte en hel klasse sendes hjem fra Virum Gymnasium efter at to af deres klassekammerater var testet positive for corona.

"Man kan sige, at vi var heldige det var en torsdag, så de kunne nå at blive testet og få svar mandag. Og fredag havde vi virtuel undervisning klar, det er jo noget både vi og eleverne allerede har øvelse i," fortæller rektor Mette Kynemund.

Gymnasiet kontaktede myndighedernes smittesporingsenhed for råd og vejledning.

"Det der ligger mig mest på sinde er at passe godt på eleverne, de ansatte og deres familier. Vi vil så gerne have en normal hverdag tilbage," fortæller rektoren, der efter de to smittetilfælde samarbejder med smittsporingsenheden og registrerer hvem der er blevet testet på skolen.

"Der kommer negative testresultater ind hver dag. Samarbejdet vil også hjælpe os i det tilfælde, at der kommer flere positive resultater, hvor vi så kan se hvem i klassen, der allerede er testet."

Med de nye særlige tiltag, der blev indført i blandt andet Lyngby-Taarbæk Kommune efter tirsdagens pressemøde i Sundhedsministeriet, har gymnasiet nye retningslinier at tage stilling til.

"Vores fokus kommer mest til at være på pauser og frikvarterer, det er nok der vi kan gøre mere. Men vores elever er meget dygtige og tømmer vores håndspritbeholdere i jævnt tempo," slutter Mette Kynemund på vej til det næste møde om coronarestriktioner på gymnasiet.