Sympatikonflikt på fredelig villavej

Thomas Hübschman blev onsdag morgen udsat for en faglig blokade foran sin bolig i Virum

Foto: Eva Catter

Naboerne på Kildevældsvej i Virum blev tidlig onsdag morgen klokken 7 vækket til hornmusik og fællessang på den ellers så fredelige villavej. Men det var nu ikke endnu et sølvbryllup, der blev markeret, men derimod en faglig demonstration rettet mod en af vejens beboere.

Thomas Hübschman, der er bygherre i Valby, stod for skud, da Byggefagenes Samvirke og 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening havde indkaldt til blokade og sympatikonflikt foran hans murstensvilla i Virum, fordi de mener, at hans to byggeselskaber benytter underbetalte arbejdere fra et polsk firma.

"Dagens opbud af faglige demonstranter foran vores private villa har været en yderst ubehagelig oplevelse og helt ude af proportioner. Jeg har derfor kontaktet min advokat, der vil stævne Byggefagenes Samvirke og 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening på grund af de usandheder, de har spredt i denne her sag," siger Thomas Hübschman.

Årsagen til, at blokaden fandt sted foran privatboligen skyldtes, følge fagligsekretær Jesper Weide, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, at Thomas Hübschman har brugt sin private grund som omladeplads for byggematerialer, der senere er bragt til Trekronergade i et forsøg på at omgå vareblokaden mod byggeriet.

"Vi håber, at denne demonstration, som der er givet polititilladelse til, vil få Thomas Hübschman og hans partner til at få bragt orden i tingene og få tegnet en overenskomst med ordentlige lønforhold for byggearbejderne. Vores tidligere henvendelser har ikke ført til noget, så det skal åbenbart ske på en anden vis," siger Jesper Weide og hentyder til dagens blokade.

Men i følge Thomas Hübschman har han ikke fået leveret byggematerilaer på privatadressen med den hensigt, at materialerne skulle benyttes til byggeriet i Valby.

"Min privatadresse er ikke en materialecentral. Derimod er vores hus i Virum løbende blevet istandsat, og det har vi naturligvis skullet bruge byggematerialer til," siger Thomas Hübschman og afviser samtidig beskyldningen om ikke at have orden i sagerne.

"Den entreprenør som bygger i Valby lever op til den generelle overenskomst, som er gældende under Dansk Byggeri. Det polske firma Tomis Construction, som vi benytter på byggeriet i Trekronergade, lønner deres medarbejdere med cirka 15,50 euro i timen, hvor aflønningen under den generelle overenskomst kun ligger på cirka 109 kroner," siger Thomas Hübschman.

Under blokaden blev der udskænket kaffe og omdelt løbesedler til Thomas Hübschmans naboer, hvor der bland andet stod:

"Bag det pæne ydre og den velklædte fremtræden skjuler der sig to mænd, der kynisk udnytter underbetalte polske arbejdere som dække for selv at berige sig".

eva.catter@lokalavisen.dk