Sorgmuntre toner på Lindegården

Mazel Klezmerband spiller 27. januar i Kulturstedet Lindegaarden.

Når Mazel Klezmerband spiller nytårskoncert i Kulturstedet Lindegården fredag den 27. januar kl. 19.30 vil man opleve, at det ene øje ler, mens det andet græder. For gemt inde i klezmerens vildskab findes jødernes tristesse, deres lidelseshistorie, selv når musikken lægger op til fest og farver – som vi også kender det fra musikken i musicalen ”Spillemand på en tagryg”.

Som et af landets førende klezmerbands har Mazel Klezmerband en omfattende koncertvirksomhed bag sig, og siden 1998 har bandet optrådt inden- og udenlands i kirker, kulturhuse og på festivals med den særlige jødiske festmusik med rødder i det gamle Østeuropa og USA.

Mette Smidl, violin – Bjarke Kolerus, klarinet – Frode Andersen, accordeon – Michael Møller, bas og guitar samt sangeren Ronen Thalmay inviterer publikum indenfor i det magiske og mangfoldige klezmer-univers, der ud over den traditionelle dansemusik rummer viser om livet i det gamle Østeuropa, liturgi, film- og musicaltoner, jødisk vaudeville samt bandets egne kompositioner.Bandet har udgivet flere anmelderroste albums. En anmelder benyttede udtrykket ”sorgmunter” om det første album – en rammende betegnelse for Mazels lydbillede.

peb

Michael Møller, Frode Andersen, Ronen Thalmay, Mette Smidl og Bjarke Kolerus inviterer publikum indenfor i det magiske og mangfoldige klezmer-univers.