Så lykkedes det endelig i det 17. forsøg

Med sejr på 2-0 over Silkeborg IF vandt Lyngby Boldklub sin første Superliga-kamp siden sejren over AC Horsens den 18. april 2021.

Så lykkedes det endelig
Foto: ©Claus Birch
Kasper Jørgensen og Rezan Corlu stod for målene i sejren over Silkeborg IF. Foto: Claus Birch Foto: ©Claus Birch

Lyngby-spillerne havde en festlig bustur hjem fra Silkeborg lørdag aften. Årsagen var naturligvis, at Lyngby i sæsonens 17. forsøg endelig prøvede at smage sejrens sødme med en gevinst på 2-0 over Silkeborg IF.

Sejren var fortjent, selv om tv-kommentatorerne forsøgte at forklare den med, at Silkeborg-spillerne var trætte efter efterårets 27 kampe i Superligaen, pokalturneringen og Europa Conference League, mens Lyngby kun havde 18 kampe i benene. Ja, Silkeborg var en skygge af sig selv, men det fjerner ikke indtrykket af, at Lyngby spillede en god kamp, især i forsvaret, hvor der modsat tidligere i sæsonen ikke blev uddelt gratis gaver.

Silkeborg dominerede de første 10 minutter, men siden kom både Magnus Westergaard og Marcel Rømer til afslutninger, der gik lige over mål.

Så fulgte to situationer, hvor Lyngby var på hælene. Først måtte Mads Kikkenborg hive en stor redning ud af ærmet på Søren Tengstedt afslutning, og kort efter headede Nicklas Helenius på overliggeren.

Efter pausen overtog Lyngby spillet og chancerne.

Først afsluttede Kasper Jørgensen i sidenettet, og i det 57. minut stak Rasmus Thellufsen bolden til Rezan Corlu, der tog et hurtigt træk i feltet og fra en spids vinkel fangede Silkeborgs keeper, Nicolai Larsen, på det forkerte ben til 1-0.

Så fulgte en chance til Silkeborgs Søren Kusk, og kort efter var det tæt på 2-0, men Nicolai Larsen reddede Sævar Magnussons afslutning.

Kasper Jørgensen afgjorde kampen, da han headede Brian Hamalainens hjørnespark i nettet til 2-0. Dermed er forsvarsspilleren Lyngbys topscorer med fire scoringer, og i det hele taget har Kasper Jørgensen været Lyngbys klart bedste spiller i efteråret med sin energi, fysiske styrke, sit løbepensum og målinstinkt. Fulgt til dørs af Rezan Corlu, der omsider har fået chancen i startopstillingen og mod Silkeborg gav mange beviser på, at han kan gøre den afgørende forskel.

Afløserne på vej

Morgendagens afløsere står klar i kulissen.

I efteråret har Lyngby haft otte spillere med på diverse ungdomslandshold, og senest er Lucas Hey og Casper ’Dani’ Winther udtaget til U20-landsholdet, mens Lauge Sandgrav, Gustav Mortensen og Tobias Storm er udtaget til landsholdssamlingen for U19.

Det glæder Nicas Kjeldsen, fodboldchef i Lyngby Boldklub:

”Rent historisk har Lyngby haft mange landsholdsspillere. Men tidligere var konkurrencen på talentudviklingssiden langt mindre end i dag, hvilket gør tallene endnu mere imponerende. Nu er konkurrencen væsentligt større og økonomien langt større andre steder, hvilket gør det endnu mere imponerende, at vi kan levere spillere til landsholdene. Nogle af de årgange, vi har på vej nu, har et rigtigt højt niveau, det kan man også se på vores A-hold nu, og det fortsætter de næste år”, siger Nicas Kjeldsen.