Rudersdal har lånt halv milliard til pensionister

Lån til indefrysning af ejendomsskatter stiger i Rudersdal. Borgmester Erik Fabrin foreslår, at opgaven overlades til bankerne

Foto: Steen Trolle

Rudersdal Kommune har stadig flere penge ude at svømme hos pensionister, som benytter sig af muligheden for at indefryse deres ejendomsskatter til en lav rente og på meget favorable vilkår.

En ny opgørelse fra kommunen viser, at de indefrosne ejendomsskatter nu udgør næsten en halv milliard kroner fordelt på 3082 lån. Det er en stigning på 50 millioner kroner i løbet af det seneste år.

Borgmester Erik Fabrin er kritisk overfor den særlige mulighed for at låne af kommunekassen. Han siger til Ugebrevet Mandag Morgen, at det er en opgave, som med fordel kan overlades til bankerne:

"Når nu regeringen gerne vil privatisere dele af den offentlige velfærd, så lad da bankerne få denne her opgave. Den ligger lige på den flade til dem. For borgerne er det en fin velfærdsydelse at have. Men er det nu lige de 3.082 borgere, som har økonomisk størst behov? Eller er det de 3.082, der har den mest kløgtige revisor? Jeg kan ikke se, at det skal være en opgave for det offentlige," siger han til Mandag Morgen.