Røde Kors-butik satte rekord

Kunder og gavmilde donorer sikrede i 2022 Røde Kors-butikken på Lyngby Hovedgade en rekordomsætning på 3,1 millioner kroner.

Røde Kors genbrug satte rekord

“Et forrygende 2022“

Sådan beskriver man bedst det forgangne år, hvis man spørger butiksleder Rena Bøgh fra Røde Kors-butikken på Lyngby Hovedgade.

Genbrugstøj var nemlig populært som aldrig før blandt borgerne i Lyngby-Taarbæk, og med 3,1 millioner kroner fik butikken sin største omsætning siden starten for godt ti år siden.

Det er samtidig hele 600.000 kroner mere end i 2021.

”Det betyder, at vi nu har endnu flere midler til vores familienetværk, besøgsvenner, vågetjeneste, julehjælp og andre lokale indsatser, som kommer mange mennesker til gavn. Det er mennesker, som blandt andet leder efter samvær, fællesskab og støtte til hverdagens udfordringer,” siger Rena Bøgh.

Hun udtrykke samtidig stor glæde og taknemmelighed over, at der lokalt er så mange kunder, der donerer tøj, som kan sælges videre.

Trendy genbrug

Ifølge Rena Bøgh er der flere forklaringer på, at omsætningen steg så kraftigt i 2022.

“Én forklaring er formentlig, at mange fik færre penge mellem hænderne på grund af de stigende priser på alt lige fra fødevarer til gas og el. Og dermed blev genbrugstøj ekstra tillokkende,” siger hun.

Men hun og de øvrige frivillige i butikken mærker også, at flere og flere yngre mennesker lægger vejen forbi.

”De unge tænker på klimaet, og så er det også trendy at gå i genbrugstøj, fordi man har gode muligheder for at skabe sin egen personlige stil. De unge vil gerne skille sig ud og ikke nødvendigvis ligne deres kammerater,” siger Rena Bøgh.

peb