Rekordmange børn skal samle skrald i kommunen

Børnene går forrest, når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 12.

Foto: Ditte Valente

I år er der rekordstor opbakning fra landets skoler og dagtilbud til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling. Alene i Lyngby-Taarbæk Kommune skal 1.815 børn ud at samle affald.

I hverdagene 20. til 24. marts skal 188.000 børn fra skoler og dagtilbud i hele landet ud at samle affald.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har tilmeldt deres elever og børn til årets indsamling – og i år slår de rekorden fra sidste år, hvor der på landsplan var tilmeldt 164.000 børn.

“ Vi oplever en særligt stor interesse for Affaldsindsamlingen i år, og det er virkelig fantastisk, at så mange børn skal med ud at samle affald, ” siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmark Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

"Det kommer ikke kun til at gøre en helt konkret og synlig forskel for naturen, når så mange børn giver en hånd med. Affaldsindsamlingen er også en meget håndgribelig måde og en god anledning til at lære børnene, hvor vigtigt det er at passe godt på naturen og miljøet,“ siger hun.

www.affaldsindsamlingen.dk kan man finde en oversigt over indsamlingerne. Her kan man også oprette sit helt eget arrangement.

Bevæbnet med tænger rydder børn og voksne op i naturen til årets affaldsindsamling.

__________________________

FAKTA: Hvad er Affaldsindsamlingen?

•Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald og har været afholdt siden 2006.

•I år finder Affaldsindsamlingen sted i uge 12 (20.-26. marts)

•I løbet af hverdagene deltager 188.000 børn fra skoler og dagtilbud landet over, mens den store affaldsuge kulminerer i weekenden med lokale arrangementer i hele landet.

•I 2022 deltog op mod 204.000 voksne og børn i indsamlingen, og på blot en enkelt uge samlede de mere end 97 ton affald og intet mindre end 350.000 stykker engangsemballage – heriblandt 25.000 engangskopper og 54.000 øl- og sodavandsdåser.