Politispalten

Skizofren satte livet på spil

LYNGBY | En beruset, skizofren mand kravlede i onsdags op på taget af en fire etager høj bygning på Christians X's Allé i Lyngby. Både politiet, en ambulance og et par af Falcks brandbiler blev tilkaldt.

Der blev dog aldrig brug for brandvæsenets stiger, for det lykkedes betjentene at få overtalt manden til selv at gå hen langs taget, og kravlede ned gennem et tagvindue.

Hele dramaet startede dog nede på gaden, hvor nogle vidner så den psykisk syge mand stå og ridse i en bil med en steakkniv. Umiddelbart efter krydsede manden gaden og truede et ungt par med kniven.

Den ene del af parret stak straks af, mens den anden i første omgang blev tilbage. Et par sekunder efter stak manden ud efter den sidste del af parret, som derefter løb væk.

På det tidspunkt dukkede en patrulje fra Lyngby Politi op. Den nåede at se, at den psykisk syge nu gik oppe på etageejendommens tag. Manden gik vaklende og var på et tidspunkt ved at falde ned. Han snublede på det skrå tag og gled et par meter ned mod tagrenden.

Betjentene talte manden tilbage til tagryggen, og efter 3-4 minutter gik han med hænderne i vejret hen til tagvinduet og kom i sikkerhed.

Manden blev anholdt og tilset af en læge, som skønnede at han var skizofren. mol