På mandag gælder det Hobro: Lyngby fik tanket selvtillid med 1-1 mod SønderjyskE

Nu venter to afgørende kampe mod Hobro om overlevelse i Superligaen. 13 juli i Hobro og 20. juli i Lyngby.

Foto: ©Per Kjærbye

Det var reservernes kamp, da Lyngby Boldklub onsdag aften tog imod SønderjyskE. Kampen var uden betydning, og derfor stillede begge hold op i svækket udgave.

Nicolai Geertsen, Patrick da Silva, Rezan Corlu, Marcel Rømer og Mathias Hebo blev sparet, enten fordi et gult kort kunne medføre karantæne i næste kamp, eller fordi de ville have godt af at hvile benene inden de to opgør mod Hobro.

Det gav comeback til Jesper Christjansen og en plads i startopstillingen til Ertugul Teksen, Lasse Nielsen og 17-årige Filip Panjeskovic. Også SønderjyskE lod en række af sine profiler holde fridag.

Selv om der ikke stod noget på spil, var det for Lyngby afgørende at få tanket noget selvtillid. Spillet har i lang tid været forkrampet, og både trænerteam og spillere havde brug for en positiv oplevelse.

Brændte straffespark

Det startede fint, da Ertugul Teksen efter et lille kvarter blev nedlagt i det kriminelle felt. Emil Nielsen tog straffesparket, men hans spark var blødt og i den forkerte højde, og så reddede SønderjyskEs målmand, Pankovic.

Halvlegen bød ikke på mange andre chancer, men efter en halv time kom gæsterne foran, da Peter Christiansen headede en tværbold i nettet bag Frederik Schram, der havde fået chancen på bekostning af Thomas Mikkelsen.

Efter pausen kom Magnus Warming og André Riel på banen i stedet for Frederik Gytkjær og Emil Nielsen, og Martin Warming skulle kun bruge få minutter, inden han sendte bolden i nettet til 1-1.

Meget mere skete der ikke, men Lyngby nåede at vise, at der er bedre tider på vej. Især Filip Panjeskovic og Gustav Marcussen kunne forlade stadion med god samvittighed. Det blev dog Jesper Christjansen, som publikum kårede til dagens Lyngby-spiller. Det viser alt om midtbanespillerens store stjerne blandt klubbens fans.

Det uafgjorte resultat og Hobros nederlag til Horsens betyder, at den første kamp mod Hobro skal spilles i Hobro. Det sker mandag den 13. juli kl. 19. Og så er der lagt op til et brag af en returkamp mandag den 20. juli kl. 19 på Lyngby Stadion.